WEBVIEW

Sjećate se kaosa s Androidom i aplikacijama koje se urušavaju? Google uvodi promjene

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 22.04.2021 11:34
  • Objavljeno 22.04.2021 u 11:34
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Prošlomjesečni kaos uzrokovan WebViewom na Androidu dobio je epilog - Google razvija novi 'Sigurni mod' rada kako bi spriječio ponavljanje greške

Androidova komponenta WebView prošlog je mjeseca uzrokovala pad sustava koji je za sobom povukao desetke usluga uključujući Gmail, Google Pay i nekoliko bankarskih aplikacija. Raspon kvara koji je trajao čak osam sati bio je toliko velik da je ponukao Google da razvije mjere koje će spriječiti njegovo ponavljanje.

U najnovijem izvješću Google je objasnio uzroke pada sustava i poboljšanja koja WebView planira dodati. Bilo koja aplikacija koja od WebViewa traži da otvori web stranicu naišla je na grešku u 'tehnologiji eksperimenta i konfiguracije', objašnjava Google.

Kako bi ispravili problem, Googleovi stručnjaci su na Google Playju izbacili nove verzije Chromea i WebViewa koje omogućavaju automatske i ručne nadogradnje.

Nova ključna komponenta, naglašava Verge, dolazi u obliku 'Sigurnog moda' rada koji će aplikaciji omogućiti povratak u prijašnje stanje ukoliko se gore spomenuti bug ponovi. Google također planira ubrzati nadogradnje za Chrome i WebView, obećavši bolju komunikaciju s klijentima tijekom incidenata.