POVRATAK U NORMALU

Situacija se poboljšala; Apple je ponovno otvorio sve svoje dućane u Kini

13.03.2020 u 10:29

Bionic
Reading

Američki proizvođač je službeno otvorio posljednji od 42 Apple dućana, uključujući i onaj kojeg je, podsjetimo, zatvorio početkom veljače uoči epidemije koronavirusa

Američki proizvođač je opet otvorio sva 42 dućana u Kini, prenose Bloomberg i Reuters. Apple je dućane zatvorio u ranoj veljači uoči donošenja mjera o ograničenju putovanja u Kini, s time da ih je nakon pada broja zaraženih polako počeo opet otvarati.

Apple tvrdi da je zatvaranje dućana u Kini, jednog od njihovih najvećih tržišta, primarni razlog zašto je morao smanjiti financijska očekivanja za prvi kvartal 2020. Premda se situacija u Kini, barem prema službenim glasilima, poboljšava - Apple će vjerojatno doživjeti sličnu stvar u drugim regijama pogođenima virusom. Kompanija je ovog tjedna zatvorila svih 17 dućana u Italiji, nakon što je talijanska vlada cijelu zemlju strpala u karantenu.

'Čini mi se da Kina polako obuzdaje koronavirus' rekao je Tim Cook u nedavnom intervjuu za Fox Business. 'Ako gledate brojeve, oni padaju iz dana u dan, pa sam stoga vrlo optimističan'. Cook je također naglasio da dostavljači dijelova iz Kine s kojima kompanija surađuje također otvaraju tvornice, popravivši nepovoljnu prognozu vezanu uz bojazan od ograničenog dosega opskrbe.

iPhone 11 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina