UZ POMOĆ PHISHINGA

Sirijski hakeri preuzeli Reutersov Twitter

30.07.2013 u 16:17

Bionic
Reading

Hakeri koji se predstavljaju kao pripadnici Sirijske elektroničke vojske tvrde kako su pokušali napasti i Bijelu kuću. Poručili su im kako su ovog puta imali sreće

Skupina koja djeluje pod nazivom Syrian Electronic Army postala je poznata po sofisticiranim phishing napadima na medijske kompanije.

Dosad su već uzeli mjeru Guardianu, agenciji Associated Press i BBC-ju, između ostalih, uspjevajući prodrijeti u njihove sustave tako što bi odaslali e-poštu koja bi izgledala poput članka s tih medija, a koja bi neoprezne korisnike preusmjerila na lažnu stranicu za logiranje na Gmailu ili Twitteru.

Zadnja žrtva bio je korisnički račun Reutersa na Twitteru @thomsonreuters. Preuzeli su ga tijekom noći i na njemu objavljivali stripove. Poruke su uklonjene nakon što su Reutersovi djelatnici povratili kontrolu nad korisničkim računom, piše Inquirer.

Napad na Reuters bio je najavljen, zajedno s napadom na korisničke račune za e-poštu Bijele kuće. Potonji im je, tvrde, donio podatke za logiranje na interne sustave u domu američkog predsjednika, iako priznaju kako nije bio naročito uspješan - dokopali su se samo starih adresa. Stručnjacima za računalnu sigurnost u Bijeloj kući poručili su kako su imali sreće ovog puta.