DVA MODELA

Samsung proširio liniju UHD monitora za zabavu i produktivnost

26.05.2015 u 15:00

Bionic
Reading

Samsung Electronics priopćava kako je obitelj UHD monitora dobila dvije nove prinove. Kako bi odgovorio vizualnim potrebama korisnika orijentiranih na zabavu kao i profesionalaca fokusiranih na detalje i produktivnost, stižu novi UHD monitori UE590 i UE850

Oba modela nude bogatiji kontrast slike i brže vrijeme odaziva, kreirajući dinamičniju i vjerodostojniju slika bez nepotrebnih vizualnih smetnji čime se poboljšavaju performanse. Model UE590 dostupan je u dvije veličine - 23,5" i 28", a namijenjen je korisnicima koji traže zabavu visoke kvalitete i igračima koji traže vizualne detalje.

UE850 pak stiže u dijagonalama 23,5", 28" i 31,5", a zbog svojih mogućnosti i razlučivosti namijenjeni su primarno profesionalcima. Samsung navodi kako su oba modela ergonomski unaprijeđeni te izrađeni od ekološki prihvatljivih komponenti.


'Što prirodnija i dinamičnija reprodukcija prikaza ključni su za iskustvo gledanja kao i funkcionalnost i produktivnost, stvarajući unaprijeđeno iskustvo zabave u vlastitom domu', izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsjednik poslovne jedinice za vizualne ekrane tvrtke Samsung Electronics.

Pored svega, UE590 i UE850 su jedini UHD monitori koji podržavaju AMD FreeSync tehnologiju koja sinkronizira stopu osvježavanja monitora s brojem slika korisnikove AMD grafičke kartice kako bi kreirali igru koja traje i nema smetnji ili prekida. Vrijeme odaziva od jedne milisekunde kod 28-inčnih modela omogućava da korisnik vidi najbrže pokrete na zaslonu jasno, neometano i bez zamućivanja slike, dok stopa osvježavanja od 60 Hz eliminira daljnje kidanje slike i osigurava nesmetano gledanje.


Oba UHD monitora imaju integriran DisplayPort (DP) i HDMI ulaze, 28 i 31.5-inčni UHD monitor UE850 namijenjeni poslovnim korisnicima imaju Quad sučelje koje omogućuje lako povezivanje s DP 2.1, miniDP, HDMI 2.0 i HDMI 1.4a izvorom. HDMI 2.0 i DP 2.1 podržavaju rezoluciju od 4K pri 60 Hz, što je duplo više od maksimalne rezolucije HDMI 1.4a (4K pri 30Hz).

Monitor UE850 dolazi sa četiri USB 3.0 utora, i dvije opcije za super napajanje. USB za super napajanje omogućava punjenje više mobilnih uređaja istovremeno, i to do tri puta brže u usporedbi sa standardnim USB 2.0 utorom, čime je eliminirana potreba za više priključnih stanica. Kao rezultat, profesionalni korisnici mogu postaviti i vidjeti gotovo bilo koji sadržaj dok istovremeno pune više uređaja.