SVJEŽE PREDSTAVLJEN

Samsung Galaxy Note 8: Pet stvari koje nam se sviđaju

24.08.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Novi Samsungov top model je ogroman pametni telefon s nekoliko važnih značajki. Ukoliko razmišljate o kupnji, evo sažetka

Za Galaxy Note 8, u srijedu predstavljenu Samsungovu perjanicu, platit ćete, ako je suditi po preporučenoj cijeni u Hrvatskoj, 7699 kuna. Što nudi za taj novac?

Dijagonale 6,3 inča (16 centimetara) tek je nešto veći od Galaxyja S8 Plus, koji mjeri 6,2 inča (15,7 cm). No, ostale specifikacije mogle bi biti dovoljne za prevagu u korist Notea 8.

1) Dvostruka kamera

Galaxy Note 8 dolazi s dvostrukom kamerom, prvom koju je Samsung ponudio u svojim smartfonima. Dodatna kamera opremljena je telefoto lećom s dvostrukim optičkim zoomom.  Obje kamere imaju senzore od 12 megapiksela i optičku stabilizaciju slike (što smanjuje zamućivanje fotografija zbog treskanja pri slikanju).

Appleov iPhone zasad nema optičku stabilizaciju slike.

2) Multitasking

Note 8 trebao bi olakšavati obavljanje više zadaća odjednom na dva načina.  Prvo, ponešto veći zaslon ipak bi trebao donijeti i osjetnu razliku, naročito pri korištenju digitalne olovke S Pen.

Drugo, App Pair je sad u izborniku Edge pa možete povezati dvije različite aplikacije u unaprijed pripremljeni prozor za multitasking: recimo Phone i kontakte, Facebook i LinkedIn... 

3) Šest GB RAM-a

Novi standard za pametne telefone pogonjene Androidom već je neko vrijeme šest GB radne memorije. Sad se napokon u to uključio i teškaš globalnog značaja poput Samsunga.

  • +3
Samsung Galaxy Note 8 Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Više RAM-a u kombinaciji s Qualcommovim čipsetom Snapdragon 835 može značiti kako će Note 8 lakše podnositi veća opterećenja i rad sa zahtjevnijim aplikacijama kao što su novije 3D i igre u virtualnoj stvarnosti.

4) Stilus S Pen

Digitalnu olovku ćete vjerojatno ili obožavati i stalno koristiti ili isprobati, vratiti ju u njen spremnik i zaboraviti na nju. Ako razmišljate o Noteu, izglednije je kako pripadate u prvu skupinu. 

Njome možete voditi bilješke (pa i dok je zaslon ugašen, zahvaljujući značajki Always-On), pisati po snimkama zaslona (screenshotovima), uvećavati dijelove zaslona, prevoditi...

Noviteti su značajka Live Messages i mogućnost hvatanja te stvaranja animiranih GIF-ova.

5) Zaslon

Samsung već neko vrijeme nudi odlične zaslone. Infinity na Noteu 8 nije iznimka. Riječ je o jednom od najboljih na tržištu koji nude podršku za HDR, piše Tech Radar.