NOSIVI UREĐAJI

Redmi ima novi pametni sat, a glavni adut mu je - cijena

27.11.2020 u 13:06

Bionic
Reading

Xiaomijev budžetni brend Redmi predstavio je svoj prvi pametni sat, a planira ga prodavati po cijeni od oko 45 eura

Xiaomijev 'budžetni' brend Redmi do danas nije predstavio niti jedan pametni sat, no tome je došao kraj - Redmi Watch je službeno izašao u Kini i to po cijeni od konkurentnih 45 eura, odnosno 299 yuana.

Riječ je o uređaju dijagonale 38 mm koji koristi pravokutni dizajn i zaobljeno staklo, a dolazi u crnoj, bijeloj i plavoj boji. Silikonska narukvica dostupna je u crnoj, bijeloj, plavoj, zeleon i ružičastoj. Sat ima jednu tipku, a sve ostalo radi se putem dodirnog ekrana ili Mi Fit aplikacije na uparenom smartfonu.

Redmijev odgovor Apple Watchu koristi NFC i Bluetooth 5.0, može pratiti otkucaje srca, a otporan je na vodu do dubine od 50 metara. Xiaomi tvrdi da baterija sata može izdržati do sedam ili čak dvanaest dana (ako koristite mod za štednju energije). Korisničko sučelje i lica na satu koriste crnu pozadinu kao što to radi i Apple Watch, s time da umjesto OLED panela ovdje imamo LCD.

Kineski kupci će se sata moći dograbiti već 1. prosinca, dok će druge regije vjerovatno dobiti malo izmjenjenu verziju. XDA Developers je, naime, otkrio da kompanija radi na skoro identičnom Mi Watch Liteu koji još nije došao na tržište.