zaposlenici nezadovoljni

Raditi za Google više neće biti toliko zabavno: Evo što je najavljeno zbog moguće krize

26.09.2022 u 09:50

Bionic
Reading

Nakon što su najavljeni potencijalni otkazi i ukidanja raznih zabavnih sadržaja unutar tvrtke, Googleov čelnik se na zadnjem velikom sastanku sa zaposlenicima suočio sa salvama nezadovoljstva

U Googleu se održao žustar sastanak čelnika tvrtke i zaposlenika tzv. TGIF (Thank God it's Friday) i to uslijed niza gospodarskih izazova s kojim se Googleova roditeljska tvrtka Alphabet suočava. Zaposlenici su naime iskazali nezadovoljstvo nakon što je izvršni direktor Sundar Pichai najavio rezove u tvrtki, i to baš za popratne sadržaje u kojima su zaposlenici ove tvrtke dosad mogli uživati, od raznih vrsta zabavnih sadržaja do putovanja.

Osim toga na iznenađenje mnogih najavljeni su i potencijalni otkazi. 'U vremenima neizvjesnosti važno je biti pametan, štedljiv i učinkovit', rekao je Pichai, piše CNBC. Naime, uslijed rasta inflacije, pa samim time i kamatnih stopa, sve većih izgleda za recesijom tehnološki giganti poput Googlea i Mete koji su u posljednjem desetljeću bili poznati po stalnom rastu i širenju, sada su primorani naučiti plivati i u nemirnim vodama.

U srpnju je Alphabet izvijestio o svom drugom uzastopnom tromjesečju s prihodima manjima od očekivanih, a i u trećem tromjesečju očekuje se pad prodaje. Pichai je pritom priznao da trzavice u Googleu nije uzrokovala samo gospodarska situacija, nego i sve veća birokracija u Googleu.

Nakon što je tijekom pandemije broj zaposlenih u Googleu naglo porastao, čelnik tvrtke se sada nada da će tvrtka postati 20 posto produktivnija ako se zapošljavanje i ulaganje uspore. Najavljeni rezovi na zabavnim sadržajima, prema riječima šefa Google, ne bi trebali ugroziti opuštenu i ugodnu Googleovu radnu kulturu, po kojoj je tvrtka poznata.

'Sjećam se kad je Google bio malo i otrcan. Zabava ne znači uvijek novac', rekao je Pichai te dodao da svi trebaju osvijestiti da se tvrtka našla u teškim makroekonomskim uvjetima i da je važno da se svi sada usklade i rade zajednički.