NOVA METODA

Račun u Zagrebačkoj banci odsad moguće otvoriti i - selfiejem

18.07.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Zagrebačka banka prva je u Hrvatskoj uvela novu metodu otvaranja računa, a ovim potezom računaju na mlađu populaciju

Tko još voli ići u banku? Gužve, čekanja i brdo papirologije, posebno za otvaranje računa. Ali mlađoj populaciji, osobito studentima, trebaju računi za prve poslove i prve plaće. O tome je razmišljala i Zagrebačka banka.

Smiješak!

Danas su na tiskovnoj konferenciji predstavili novi način otvaranja računa, a uključuje nešto što mladi posebno vole - selfie. Ovu novu aplikaciju predstavila je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke. 'Zaba svojim klijentima uvijek nudi tehnološki najinovativnije usluge, stoga smo odlučili uvesti mogućnost jednostavnog otvaranja računa preko mobitela', objasnila je Hrastović.

Ukorak s trendovima

Nova opcija funkcionira tako da skenirate svoju osobnu iskaznicu, a zatim potvrdite identitet selfiejem. Nakon toga pregledate i uredite svoje podatke, odaberete koji račun želite otvoriti i - voila!

Osim toga, svi koji svoj račun otvore preko ove opcije ne moraju plaćati naknadu za vođenje računa prvih šest mjeseci! A ako još nagovore prijatelja da se također priključi putem promo koda (koji mogu poslati putem Vibera, Whatsappa, SMS-a ili maila), ostvaruju još tri mjeseca besplatno!

Prvi u Hrvatskoj

Zanimljivo je da više od 300 tisuća klijenata Zabe koristi aplikaciju m-zaba. Zaba po tome ima najveći broj korisnika internetskog i mobilnog bankarstva u Hrvatskoj.

Tako su i prvi uveli metodu selfie autentifikacije, koja će od danas biti dostupna svima. 'Vjerujem da će našim mlađim klijentima otvaranje računa uz potvrdu selfieja biti zabavno', istaknula je Hrastović.