PROBLEMI U RAZVOJU

Prva verzija Appleovog pametnog sata neće imati sve mogućnosti

18.02.2015 u 07:45

Bionic
Reading

Wall Street Journal izvještava kako je Appleov prvi nosivi gadget Watch trebao donijeti mnogo više mogućnosti, no zbog nekonzistentnosti i problema u razvoju se od njih odustalo - barem za prvu verziju

Prve glasine o Appleovom smartwatchu su govorile o brojnim mogućnostima, koje se do sada nisu pojavile ni na drugim uređajima iz kategorije - redom vezanih za praćenje razine stresa, krvnog tlaka i sl.

Prema pisanju WSJ-a, Apple je uistinu imao prototipe kojima su pokušali unijeti i te mogućnosti, no kontrola kvalitete je rekla svoje. Istovremeno se u priču o senzorima za kontrolu zdravlja trebalo uvesti i regulatorna tijela, što je Apple jednostavno želio izbjeći.

Takvi senzori su mogući, no dok su neki bili presloženi za izvedbu u malom kućištu, drugi jednostavno nisu radili dovoljno pouzdano. Dlake na korisnikovom ručnom zglobu su utjecale na rezultate, baš kao i razina zategnutosti remena.


Pred Apple Watch gadgetom su veliki izazovi, navodi WSJ, dodavši kako je riječ o uređaju koji hoda tankom linijom između 'nakita' i 'potrošačke elektronike'. Dobroj prodaji bi trebala pomoći lepeza različitih izvedbi uz cijene od 349 dolara za osnovnu, do reda nekoliko tisuća dolara za luksuzne modele. Analitičari očekuju da će Apple zahvaljujući snazi svog branda i marketinga biti nešto uspješniji od Android Wear platforme, koja je u proteklih godinu dana stigla na manje od milijun primjeraka pametnih ručnih satova.

WSJ