POVRATAK VETERANA

Prokušani recept: I Twitter natrag pozvao svog osnivača

19.05.2017 u 12:30

Bionic
Reading

Riječ je o Bizu Stoneu, vizionaru koji će se u cijelosti posvetiti Twitteru nakon šest godina pauze

Biz Stone je američki poduzetnik koji je, kao što i naslov nalaže, najpoznatiji po svojoj najvećoj ostavštini - društvenoj mreži Twitter. Njegov prvi startup kojeg je pokrenuo 1999. bio je Xanga, sajt za fotoblogove i web blogove.

Stone je suosnivač Jellyja, sustava za pretragu interneta koji se zasniva na ideji da za svako pitanje na internetu postoji osoba koja zna odgovor. Stone je nakon nekoliko godina uz Jelly odlučio krenuti ka svojim korijenima, objavivši kako opet dolazi u Twitter. Nakon što ga je u Twitter osobno pozvao kolega Jack Dorsey, Stone je Jelly prodao Pinterestu.

Evo što je Stone imao za reći o svojem novom starom poslu.

'Najviše ću se usredotočiti na vođenje kulture, energije i osjećaja koji se nalazi iza Twittera. Ovo je mjesto na kojem Jack (Dorsey) i Twitterov nezamjenjivi šef marketinga Leslie Berland vjeruju da bi mogao imati najveći utjecaj. Netko je u jednom trenutku rekao da samo ispunjavam 'Rupu u sustavu' koju sam ostavio svojim odlaskom. Mogli bismo čak i reći da netko tko misli raditi moj posao mora biti Biz Stone.'

Kako stvari stoje, gospodine Stone, izgledno je da ste upravo svima dali kratki opis vašeg budućeg radnog mjesta.