NOVI KRALJ?

Apple ga ne može ignorirati: Pogledajte izbliza novi Microsoftov mega-tanki laptop

18.05.2017 u 10:21

Bionic
Reading

Microsoft hrabro korača naprijed svojim novim prijenosom kojim planira s trona ultrabookova srušiti Appleov MacBook

Tržište lakih i ekstremno prenosivih prijenosnika već godinama ostaje relativno netaknuto. Zahvaljujući slabom statusu MacBooka koji već nekoliko godina nije dobio dizajnersko osvježenje, Microsoft je ohrabren uspjehom serije Surface odlučio predstaviti i svoj novi laptop. Surface Laptop napravljen je kako bi konkurirao najjačim predstavnicima elegantnih radnih laptopa, a način na koji to misli postići je dizajnom i primamljivom cijenom.

Microsoft Surface Laptop Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

Riječ je o računalu koje, naime, spada u kategoriju 'do 1000 dolara' kojom je donedavna dominirao MacBook Air, perolaki prijenosnik iz Applea. Razlozi zbog kojih se Microsoft uzda u svoj novi laptop su višestruki. Za početak, riječ je o uređaju koji se ponosi dodatnom prenosivošću, s obzirom da teži nešto manje od MacBooka. Također, tvorci tvrde da Surface Laptop ima prilično jaču bateriju od one u MacBooku, podižući mu radno vrijeme bez punjača i do 12 sati. Konačno, tu je i dizajn koji je vrlo sličan onom Appleovom. Plus, naravno, tu su četiri boje: Burgundy, Graphite Gold, Cobalt Blue i Platinum. Konačno, pored samog Laptopa Microsoft predstavlja i novi savitljivi miš po cijeni od 79 dolara koji, makar predivno dizajniran, vrlo vjerojatno neće pronaći velik broj obožavatelja ako uređaj bude imao imalo funkcionalni touchpad.

Riječ je o vrlo elegantnom i tankom laptopu koji kao finiš koristi teksturirani materijal Alcantaru, baršunasto teksturiranoj kombinaciji poliestera i poliuretana korištenoj kod tipkovnica tableta Surface. Tim rečeno, lijepo je vidjeti kako Microsoft nakon svega ovoga nije zaboravio ni na operativni sustav. Svi Surface Laptopi dolaze s predinstaliranim Windowsima 10s o kojima smo pisali prije nekoliko dana. Riječ je o operativnom sustavu specijaliziranom za prijenosne uređaje i napravljenom za školstvo. Ako vam je kao i mnogim korisnicima globalne mreže mrzak, lako ga možete zamijeniti Windowsima 10 Professional. Zbog samo Microsoftu poznatih razloga ovaj proces bit će nepovratan, što znači da je bolje da dvaput razmislite prije nego što se odlučite za prebacivanje.

Kao što smo već naglasili na početku, Microsoft Surface Laptop nastoji konkurirati Appleu i po pitanju cijene. Uređaj će kada stigne na tržište 15. lipnja koštati 999 dolara, što je, pogodili ste - konkurentno MacBook Airu. Poanta kod Surface Laptopa je što se radi o iznimno elegantnom uređaju koji estetikom vabi sladokusce navikle na Appleov minimalistički dizajn. Uz malo sreće i hrpu pozitivnih recenzija postoji realna šansa da će preobratiti zagorene obožavatelje ostavštine Stevea Jobsa.

Uostalom, uz sve resurse koje Apple trpa u razvoj novih iWatcheva i iPhonea, status quo MacBook Aira samo pogoduje klimi u kojoj bi, uz malo sreće i puno reklama, Microsoftov Surface Laptop doista mogao procvasti.

Za više informacija o prijenosniku posjetite službene stranice Microsofta.

  • +7
Microsoft Surface Laptop