Geralt se vraća

Megapopularni The Witcher dobit će seriju na Netflixu

18.05.2017 u 14:45

Bionic
Reading

Kako bi zadržali integritet knjiga koje su inspirirale bestseler videoigru, autori TV-serije uposlili su kreatora pisanog serijala, Andrzeja Sapkowskog kao kreativnog konzultanta

Netflix radi na engleskom serijalu temeljenom na poljskom serijalu knjiga i videoigara The Witcher. Franšiza o Geraltu od Rivije počela je kao serija novela poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, prije no što je postala višestruko hvaljena serija videoigara. Kako stvari stoje, sljedeća postaja za Witchera je TV-ekran, premda točno vrijeme dolaska još nije poznato.

U službenoj objavi za tisak Sapkowski je naglasio da će tijekom snimanja serije vršiti funkciju kreativnog konzultanta. 'Jednostavno sam oduševljen idejom da Netflix radi adaptaciju mojih priča te da će ostati vjeran izvornom materijalu i tematikama o kojima pišem preko trideset godina' napisao je. 'Uzbuđen sam oko naše suradnje, kao i prilike da usmjerim kreativni proces kako bi vjerno prikazao likove iz mojih novela.'

Dolazak TV-serije donekle je stigao kao iznenađenje nakon što je već neko vrijeme poznato da netko negdje radi na filmskoj verziji The Witchera, no vrlo je izgledno da je cijeli plan propao u korist serije. Na filmu je trebao raditi Sean Daniel (autor The Mumije i mega-popularnog SF-serijala The Expanse). Daniel je i dalje na timu kao producent serije na Netflixu, a pomaže mu kolega producent Jason Brown.

Na seriji radi i Tomek Baginski, kojeg se najviše sjećamo po Oskarom nominiranom kratkom animiranim filmu The Cathedral, a pomaže mu Jarek Sawko. Baginski i Sawko rade u poljskom studiju za specijalne efekte Platige Image koji je među ostalim radio uvode za videoigre The Witcher.

The Witcher 3 intro

Baginski and Sawko u službenoj izjavi tvrde da 'postoji moralna i intelektualna dubina knjiga o Witcheru koja seže puno dalje od samog žanra fantastike. Riječ je o metafori izazova svakodnevnih izazova pod maskom fantazije. Ovo je priač o nama, kao i o čudovišnom heroju koji leži u našim srcima'.

Višestruko nagrađivana videoigra The Witcher prati avanture glavnog lika književnog serijala, Geralta od Rivije - egzotičnog lovca na čudovišta koji pored neobičnih metoda borbe nerijetko dolazi pred brojne moralne odluke koje utječu na priču i sudbine osoba do kojih mu je stalo.