OTVARATE VRATA HAKERIMA

Primate čudne poruke na Facebooku? Obavezno ovo pročitajte!

03.10.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Jeste li u sandučiću Messengera zatekli poruku od prijatelja s poveznicom koja vodi do videa u kojem ste vi navodno u glavnoj ulozi? Ne nasjedajte, riječ je o virusu

Moguće je kako vam je, baš kao i nama, tijekom dana u sandučić Facebookove aplikacije Messenger od nekog s popisa prijatelja stigla poruka (ili više njih) s vašom fotografijom, imenom i poveznicom koja vodi na nepoznato vam web odredište.

Nemojte kliknuti na poveznicu jer ćete po svoj prilici zaraziti računalo virusom, prijatelje zasuti neželjenim porukama s kojima nemate nikakve veze te usput i njih izložiti riziku zaraze virusom.

Osim što ćete provesti dobar dio dana objašnjavajući prijateljima kako ste pokupili virus, time riskirate krađu privatnih podataka i identiteta, a otvarate i vrata hakerima koji mogu preuzeti vaše računalo, pa njime upravljati na daljinu ili ga blokirati pa tražiti otkupninu kako bi vam vratili mogućnost pristupa.

Stoga, pamet u glavu i držite se starog, više puta provjerenog pravila računalne sigurnosti na internetu: ako nešto izgleda sumnjivo vrlo vjerojatno i jest, čak i ako stiže iz poznatog vam izvora.