STIŽE NA GAMESCOM

Kako je Angela Merkel zavoljela videoigre?

26.06.2017 u 11:21

Bionic
Reading

Sajam videoigara E3 je možda iza nas, no u kolovozu nam se smiješi Gamescom u Njemačkoj. Pošto industrija digitalne zabave već godinama hrabro ide prema naprijed, bilo je samo pitanje kada će i najveće glavešine Europske unije pokazati interes za ovu mnogima trivijalnu struku

Gamescom 2017. dolazi nam ovoga kolovoza, te će ga po prvi put u povijesti otvoriti državni vođa. Gamescom je najveći sajam posvećen igrama koji je otvoren za javnost. Prošle godine posjetilo ga je 345.000 ljudi, a ove ih se očekuje još više. Gamescom se kao i do sad odvija u Kölnu u Njemačkoj.

Usporedbe radi, E3 koji smo pratili početkom mjeseca okupio je svega 50,000 uzvanika koji su uz standardne posjetitelje dosegnuli 68,000. Gamescom je, ukratko, pet puta veći.

'Sudjelovanje kancelarke za nas je znak velikog poštovanja' rekao je organizator Gamescoma Gerald Böse.

'S ovim posjetom ona daje veliko priznanje dostignuću Gamescoma koji danas predstavlja jedan od najvećih i najuspješnijih sajmova u Njemačkoj. Gamescom je najveći event posvećen digitalnoj zabavi i videoigrama. Kancelarka Merkel će svojim dolaskom naglasiti poziciju Koelnmessea kao jednog od najvećih organizatora sajmova na svijetu u polju digitalnih medija i zabave'.

Ovo je dosta zanimljiva vijest uzmemo li u obzir kako Merkel nike nikad do danas, barem koliko mi znamo, javno izrazila bilo kakav interes za videoigre.