MOBILNI NOVITETI

Premijera Xiaomija 13 možda je odgođena, no o telefonu se već zna skoro sve

01.12.2022 u 15:58

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj će, prema svemu sudeći, prije svega biti usredotočen na sferu digitalne fotografije

Xiaomi 13 i Xiaomi 13 su prema neslužbenim informacijama premijeru trebali imati 1. prosinca, no kompanija je u zadnjem trenu cijelu stvar odgodila.

Točan razlog odgode još nije poznat, no objava na Weibou koju je otkrio NotebookCheck glasi: 'Žao nam je, ali moramo odgoditi izlazak nove serije Mi 13. Javit ćemo vam čim ugovorimo nov datum izlaska. Hvala na podršci i razumijevanju.' Pretpostavlja se da je odgoda izlaska novog uređaja nedavna smrt bivšeg kineskog predsjednika Jianga Zemina.

  • +7
Xiaomi 12T Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Veliko pitanje je kad će nova igra onda izaći? Sudeći da je razlog gore navedeni smrtni slučaj, vjerujemo da na izlazak telefona nećemo morati čekati predugo. TechRadar tvrdi da bismo seriju Xiaomi 13 mogli vidjeti prije kraja godine. U međuvremenu su više podataka o uređaju priskrbili insajderi, uz nekoliko najava iz samog Xiaomija.

Xiaomi je otkrio, sudeći prema Sparrow Newsu, da Xiaomi 13 Pro ima primarnu kameru sa senzorom od 2.56 centimetra te da Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro imaju telefoto kameru od 75 mm sa 3.26 optičkim zumom. Telefoto kamera koristi dizajn 'plutajućih leća' koja se može vidjeti u najavi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sparrow News

Firma je isto podijelila nekoliko uzoraka fotografija na Weibou snimljenih uz pomoć ova dva objektiva.

Neslužbene informacije koje stižu od insajdera uključuju isprobavanje Xiaomija 13 Pro kojeg je na YouTubeu objavio Sparrow News. Na njima se može vidjeti izgled telefona, kao i veliki objektiv koji se podudata sa već izdanim neslužbenim 3D renderima.

Ove neslužbene informacije isto pružaju uvid u ekran sa postavkama koji spominje 128 GB zapremnine i Android 13. Također znamo da će Xiaomi 13 koristiti čipset Snapdragon 8 Gen 2. Premda postoji velika šansa da će se Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstaviti prije kraja 2022., prvo lansiranje ograničeno je na Kinu, što znači da će ostale zemlje ipak morati čekati do proljeća iduće godine.