COMBISOVA KONFERENCIJA

Predstavljeni domaći i regionalni projekti napredne primjene ICT-a

15.10.2016 u 10:16

Bionic
Reading

Tijekom Combisove konferencije predstavljen je niz recentnih projekata implementacije ICT-ja u tvrtkama u Hrvatskoj i regiji. Evo nekih među njima

'Povećanjem opsega dokumentacije raste i potreba za upravljanjem iste, a to prije svega počinje kod samog njenog nastanka – ispisa. Istodobno, sve brži poslovni tempo zahtijeva od kompanija maksimalnu koncentraciju na osnovnu poslovnu djelatnost.

Iz tog razloga sve su popularnija ispisna rješenja, koja ne samo da tvrtkama omogućavaju da se u potpunosti fokusiraju na svoje poslovanje, već i ostvarivanje brojnih ušteda", naglasio je Siniša Staničić, Combisov direktor Sektora IT infrastrukture tijekom prezentacije uvođenja pametnog ispisa u tvrtku Generali osiguranje.

Staničić je u suradnji s Markom Šnajderom, voditeljem grupe IT infrastrukture, sigurnosti i podrške Generali osiguranja, sudionicima konferencije opisao sve izazove koji stoje na putu do novog ispisnog rješenja, pojasnio kako izgleda migracija te koji su rezultati implementiranog rješenja.

Upravljanje ispisom omogućuje precizno planiranje troškova te izbjegavanje bilo kakvih iznenadnih troškova ispisa kao i jednostavnost pri svakodnevnom upravljanju procesa vezanih uz poslovnu dokumentaciju, naglasili su predavači.


Rješenje Smartmetering, implementirano u Gavriloviću, omogućava izuzetnu preciznost u praćenju potrošnje energenata - struje, plina, pare i vode.

'Implementacijom sustava kreirala se integracija podataka koji se obrađuju iz više stotina mjernih točaka. Na ovaj način omogućeni su normirani izračuni potrošnje po pojedinim proizvodnim linijama, troškovno planiranje i analiza rada proizvodnje, a uz pomoć brzih mjerenja operateri u energetici tvrtke mogu na vrijeme reagirati u slučaju odstupanja', naglasila je Anita Mikić, voditeljica ključnih kupaca Combisu.

'Trendovi u industriji koji pridaju sve veći značaj poslovnom aspektu unutar samog IT-a te zahtijevaju da IT bude aktivniji partner poslovanju, što je rezultiralo razvojem i primjenom Software-Defined Networking (SDN) tehnologija u okruženjima podatkovnih centara.

S jedne strane, potreba za većim kapacitetima unutar podatkovnih centara, a s druge strane, potreba za konsolidacijom mrežnih resursa uz povećanje sigurnosti korištenjem mikrosegmentacije te bržom konfiguracijom mrežnih servisa je dovela do konkretne primjene SDN tehnologija u podatkovnim centrima, neovisno o tipu i veličini samih poduzeća', naglasio je Rajko Mihajlović, voditelj razvoja poslovanja u Sektoru IP komunikacija u Combisu.


Mihajlović je u suradnji s Matijom Martinovićem, voditeljem Odjela za Servisne Platforme u Hrvatskom Telekomu, sudionicima konferencije opisao sve izazove koji trenutno postoje u mrežnim okruženjima podatkovnih centara, pojasnio kako izgledaju moguće primjene te koji su rezultati implementiranog rješenja u HT-ovoj usluzi Cloud.

SDN tehnologije su neminovnost u svijetu mrežnih tehnologija, a rješavanjem svih aktualnih izazova ubrzava se time-to-market, postižu se značajne operativne uštede, a sve uz poštivanje svih sigurnosnih regulativa, naglasili su predavači.

Aplikacija HireMe novo je Combisovo rješenje za učinkovitiji proces zapošljavanja. Ovaj sustav odgovara na poslovnu potrebu kompanija da se na jednostavan i efikasan način povežu s vrhunskim zaposlenicima koji odgovaraju upravo onim profilima koje traže.

Podržani su svi standardni testovi, unos rezultata, bilješki i upload testova, dok je komunikacija s korisnicima, poput poziva na testiranja, prihvaćanje, odbijanje i zakazivanje drugog termina - automatizirana.