11. I 12. LIPNJA

Predstavljen program konferencije FFWD.PRO

10.05.2012 u 09:27

Bionic
Reading

Organizatori web dizajn konferencije FFWD.PRO, koja će se održati u Zagrebu 11. i 12. lipnja, objavili su konačni raspored konferencije i pratećih radionica

Konferencija će okupiti dvjestotinjak domaćih i regionalnih stručnjaka s područja web biznisa i dizajna, razvoja aplikacija te korisničkog iskustva, a bit će prisutni i međunarodni predavači.

Pokrivat će se teme s područja razvoja web stranica za korisnike s posebnim potrebama, usklađivanja potreba korisnika s poslovnim ciljevima tvrtki, dizajna za mobilne i tablet uređaje te sustavnog upravljanja sadržajima na internetu.

Andy Budd će na predavanju UX Professionalism objasniti kako najbolje oblikovati korisničko iskustvo i koja su potrebna stručna znanja i tehnike za uspješno realiziranje projekta.

Vuk Ćosić će se na Digital Eco Systems pozabaviti suvremenim društvenim strukturalnim promjenama i međuzavisnostima društvenih slojeva te ulogom dizajnera koji trebaju osigurati glatku komunikaciju na svim relacijama unutar sistema.

Robert Nyman iz Mozille će kroz svoju prezentaciju Leave No One Behind with HTML5 pružiti savjete o razvoju uz napredne mogućnosti HTML5, ali pazeći pri tome i na pokrivenost korisnika.

Marco Cedaro će na svojem predavanju It’s Not You, It’s Me predstaviti konceptualni pristup odabiru odgovarajuće tehnologije i razvojne okoline, kako početne nepromišljene odluke ne bi loše utjecale na provedbu projekta.

Julie Ng će kroz Coming of Age In-house osvijestiti potrebu za većom sinergijom između svih članova razvojnog tima te pružiti praktične primjere za profesionalnu integraciju s drugim specijalistima na datom projektu.

Bastian Allgeier će kroz Rediscover Value podsjetiti da trendovi dolaze i prolaze te upozoriti na prepoznavanje istinske i trajne vrijednosti unutar projekata.

Paul Annett će na predavanju Designing for Everyone prenijeti svoja iskustva na projektima britanske vlade i objasniti kako učinkovitije komunicirati s građanima putem interneta.

Daniel Mall će iz svog bogatog iskustva na Behind, Beneath and Between the Comps izvući vrijedne savjete za rad s međunarodnim klijentima na velikim projektima.

Ulaznice za konferenciju mogu se kupiti na http://ffwd.pro/register/