TEHNO SAVJETI

Ponestaje vam mobilnog interneta na iPhoneu? Ovako možete uštedjeti

28.08.2019 u 10:19

Bionic
Reading

Iza smanjene potrošnje podatkovnog prometa na iPhoneu leži jedna opcija koja, ako je aktivirana, troši podatkovni promet kako bi ubrzala spor Wi-Fi. Evo kako ju možete ugasiti

Ako vaš iPhone koristite za gledanje Netflixa na putu do posla ili puno vremena provodite na Facebooku, vjerojatno ste upoznati sa porukama koje vas podsjećaju da vam ponestaje podatkovnog prometa. Na sreću, postoji jedan jako dobar način kako smanjiti potrošnju. On se nalazi u opciji za pomoć Wi-Fiju.

iPhone može prepoznati kada je vaša Wi-Fi mreža super spora i onda se po potrebi prebaciti na podatkovnu mrežu vašeg mobilnog operatera što u određenim okolnostima može dovesti do neplanirane potrošnje. Evo kako tu funkciju možete isključiti.

Prvo uđite u postavke i tamo potražite opciju 'Mobilni Podaci'. Uđite u nju i skrolajte prema dnu. Nakon liste programa i njihove pojedinačne potrošnje naći ćete opciju 'Pomoć za Wi-Fi'. Isključite ju.

Pomoć za Wi-Fi aktivirana je kao dio standardnih postavki vašeg uređaja, što znači da ako ju već niste ručno isključili - ona je vjerojatno aktivna.