SAČUVAJTE PRIVATNOST

Pomažemo vam namjestiti postavke na Facebooku

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 21.05.2010 12:24
  • Objavljeno 19.05.2010 u 06:50
računala laptop internet

računala laptop internet

Izvor: Corbis / Autor: Holger Scheibe/Corbis

Posljednje izmjene koje su učinjene na najvećoj društvenom mreži Facebook - postavke privatnosti korisnika - dovele su do toga da su toliko komplicirane da nam se čini da se u moru istih ne mogu snaći ni sami predstavnici Facebooka. Donosimo vam dva alata koji će vam pojednostavniti njihovo namještanje

Facebook svako malo radi neke promjene svog servisa. Neke se tiču samo rada servisa i donose nam nove mogućnosti i dodatke, no podosta njih tiče se postavki privatnosti korisnika. Kako sada stvari stoje, korisnicima je omogućeno namještanje 50 različitih postavki s više od 170 različitih opcija. U svima njima teško da ste tko može snaći, a mi vam donosimo dva alata koji će taj proces pojednostaviti.

Tvrtka Untangle, koja se uobičajeno bavi zaustavljanjem spama i postavljanjem firewalla, podigla je servis naziva SaveFace. Radi se o dodatku za bilo koji web preglednik koji će vam, kada ga pokrenete, postavke informacija, pretraživanja, prijatelja, tagova i objavljenih članaka uz jedan jedini klik namjestiti da budu vidljivi samo vašim prijateljima.

Servis ReclaimPrivacy također je dodatak za web preglednik koji se koristi na istovjetan način kao ranije spomenuti servis. Ipak, ReclaimPrivacy će malo detaljnije analizirati vaše postavke privatnosti na Facebooku te vas upozoriti na to koje biste trebali dodatni namjestiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi