globalno lansiranje

[VIDEO] Imamo sve detalje: Pogledajte upravo predstavljene QLED televizore iz Samsunga

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 15.02.2019 14:24
  • Objavljeno 13.02.2019 u 20:37
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Alexandra Csuport

Samsung je za 2019. godinu pripremio i 8K televizor s najvećim zaslonom ikad

Na Europskom forumu održanom u Portugalu, Samsung je predstavio novu liniju QLED televizora.

Predstavljanje kompletne linije QLED televizora dolazi uoči lansiranja novih proizvoda u maloprodaji diljem Europe u ožujku 2019. godine. Ključni proizvodi predstavljeni po prvi put u QLED 2019. liniji uključuju 8K i 4K televizore. Linija 8K uključuje Q950R televizor s najvećim zaslonima do sada, veličine od 65 do 98-inča. Linija 4K televizora sadrži Q90 i Q85, jedinstveni model za Europu, te Q80, Q70 i Q60 modele od 43 do 82 inča.

>>> [VIDEO] O novostima je govorio Milan Vujović, direktor marketinga Samsunga za Adriatic regiju.

Sveukupno, proširena linija QLED 2019. ima više od 20 modela i uključuje više ultra velikih TV modela. Uključivanje više ultra velikih ekrana u svoju liniju dio je šire strategije tvrtke Samsung koja proizlazi iz promjenjivih zahtjeva potrošača.

'Ove godine naše QLED 8K i 4K linije rješavaju rastuću potražnju na tržištu za iznimno velike televizore i ponosni smo što smo u mogućnosti isporučiti našu najinovativniju liniju televizora do sada', rekao je Jongsuk Chu, izvršni dopredsjednik Visual Display Business tvrtke Samsung Electronics.

QLED 2019. televizori imaju Ultra Viewing Angle tehnologiju, koja restrukturira panele televizora tako da pozadinsko osvjetljenje prolazi kroz panel sa svjetlima ravnomjerno na zaslonu.

S ovom tehnologijom, Samsung QLED 2019 televizori mogu pružiti oštre slike s dubljim crnim bojama i široki kut gledanja.

Novi Samsung QLED 4K modeli sada su opremljeni i vlastitim Quantum procesorom koji omogućuje isporuku bilo kojeg izvornog sadržaja u različitim rezolucijama s poboljšanom svjetlinom, kvalitetom slike i zvukom optimiziranim za svaku scenu. Osim toga, svi Samsung QLED 2019. televizori će imati HDR10 +, premium format za obradu slika. HDR10+ čini svijetle prizore svjetlijim, a tamne prizore tamnijim, optimiziranjem kontrasta za svaku scenu tako da korisnici mogu uživati u detaljima bogatim detaljima.

  • +1

Samsung

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Alexandra Csuport

QLED 8K televizori također podržavaju HDMI 2.1 (8K 60P) prijenos, a korisnici također mogu uživati u sadržajima visoke kvalitete na streaming uslugama putem AI-baziranog povećanja od 8K. Novi Bixby na QLED 2019. televizoru omogućuje jednostavan pristup sadržaju putem glasovnih naredbi na Samsungovom univerzalnom vodiču, koji pomaže u traženju sadržaja koji bi im se mogli svidjeti na temelju njihovih prethodnih navika i postavki.

Samsung Smart TV ponudit će i novu aplikaciju iTunes Movies i TV Shows te podržati Apple AirPlay 2. S iTunes Movies i TV Shows aplikacijom može se pristupiti svojoj postojećoj iTunes knjižnici i pregledavati iTunes Store kako bi kupili ili iznajmili sadržaj.

Uz Apple AirPlay 2 podršku, Samsungovi korisnici moći će reproducirati sadržaje s uređaja Apple izravno na Samsung Smart TV. Uz to, Samsung Smart TV 2019. sada radi s Amazonovom Alexom i Google pomoćnikom, tako da korisnici mogu uključiti ili isključiti televizor ili kontrolirati glasnoću zvuka putem jednostavne glasovne naredbe. Kroz značajku Ambient Mode, Samsung QLED televizori mogu pružiti korisne dnevne informacije kao što su vremenska prognoza, novinski naslovi ili prikazati sadržaj, uključujući fotografije i slike umjetnina.

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Također se mogu sinkronizirati svoje ambijentalne zaslone s glazbom dok ne gledaju TV, a senzor automatske kontrole svjetla postavljen na TV osigurava optimalnu svjetlinu za okolinu i smanjuje potrošnju energije.

Samsung je na Europskom forumu također predstavio The Frame i The Serif s QLED tehnologijom. S Art Mode značajkom koja prikazuje fotografije i digitalna umjetnička dijela na zaslonu, The Frame pretvara prostor korisnika u jedinstvenu umjetničku galeriju. Osim toga, podešava svjetlinu i boje sadržaja u skladu s okolinom.

Frame 2019 s QLED zaslonom pruža vrhunsku kvalitetu slike te nudi više od 1000 umjetničkih djela za prikaz kada je zaslon isključen. The Serif 2019. koji su dizajnirali Ronan i Erwan Bouroullec sada dolazi u modelima od 43, 49 i 55 inča, zamjenjujući postojeće modele od 24 do 40 inča. The Frame i The Serif 2019. bit će istodobno lansirani na europsko, korejsko i američko tržište u travnju ove godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!