MASOVNA NAVALA TRAILERA

Pogledajte što je Microsoft pripremio za Xbox One

10.06.2014 u 01:59

Bionic
Reading

Pogledajte naš apsolutno masovni pregled video trailera s jučerašnje Microsoftove tiskovne konferencije E3

Electronic Entertainment Expo ove godine nije razočarao. Štoviše, ako je suditi po prezentaciji kojom se bavi ova tema, imamo se i te kakvo pravo veseliti. Sjećate li se dobrih starih vremena kada je gaming bio prije svega o igrama, a tek onda o platformama, hardveru i sličnim stvarima? Microsoft je dokazao da zna kakve prezentacije ljudi žele, te je ove godine definitivno pogodio notu. Nakon relativno kratkog uvoda dočekala nas je plejada dosad neviđenih trailera, nekoliko novih naslova, te generalni osjećaj da za razliku od E3-a 2013, ovaj u krupnom planu umjesto televizije ima naslove. Mnogo njih.

327899,332375,330442,328475

Relativno kratko nakon isticanja činjenice kako će Xbox One ove godine dobiti popis igara koje zaslužuje krenula je navala trailera zbog kojih, uvjereni smo, čitate ovaj članak. Kao što ste vjerojatno očekivali, prikazan je najnoviji trailer za Activisionov Call of Duty: Advanced Warfare. Makar igra izgledala ljepše nego dosadašnji CoD-ovi, ona je i dalje... pa... još jedan CoD. 'Ak' nije strgano, ne popravljaj', kažu.


Drugi na popisu prikazanih naslova nova je Forza koja me, makar opisana kao prekrasan naslov, nije pretjerano oduševila. Hiperrealizam koji promoviraju naslovi poput Drive Cluba i Project Carsa, barem za sada, izgleda puno bolje od ovoga. Međutim, na kraju se sve više svodi na gameplay nego na izgled. Nadamo se da je u slučaju Forza Horizona 2 poanta upravo u tome.


Nakon što su iz kadra nestali automobili i mediteranski krajobrazi, na red je došao novi naslov tvoraca Left 4 Deada - Evolve. Makar trailer koristi apsolutno nepotrebno uveličane tvrdnje poput evolucije gaminga, borba četvorice do zuba naoružanih vojnika protiv čudovišta koje izgleda kao da je iskočilo iz gaća H. P. Lovecrafta, dovoljna je da izvuče osmijeh na naša lica. Drugim riječima, ovaj 4v1 FPS, prema svemu sudeći, mogao bi biti zaista dobar.


Nakon Evolvea na red je došao UbiSoft s iznenađujuće brutalnom gameplay/CGI demonstracijom Assassin's Creed Unitya, igri koja će, kao i Evolve, konačno igračima pružiti potpuno funkcionalnu co-op kampanju. I to s četiri ubojice koji rade u timu. Ovaj zaokret u gaming filozofiji AC serijala definitivno je osvježenje i upravo zbog njega se osobno (nakon dugo vremena) zaista radujem novom nastavku priče o virtualnim ubojicama.

Nakon impresivnog Unity trailera, teško smo mogli ostati nabrijani gledajući pomalo zastarjeli Dragon Age: Inquisition. Premisa ovog ambicioznog, ali uočljivo zastarjelog next gen RPG-a čini se zanimljivom, no tih par minuta sjeckanja i paleži jednostavno nije pogodilo notu koju sam očekivao. Možda će finalna verzija pričom oboriti s nogu, ali ovo za sada se najbolje može opisati s tri slova: m, e i h.

Trailer koji je slijedio na prvi pogled je izgledao kao još jedan vojni shooter, no stvari su se vrlo brzo razjasnile. Šarmantni i izuzetno dobro vizualizirani Insomniacov Sunset Overdrive kombinacija je CGI-a i gameplaya (kažu autori), te bi se najlakše mogao opisati kao kombinacija Ratchet and Clankovog naoružanja strpanog u arena shooter. Kao i većina Microsoftovih E3 naslova prije njega, i on sadrži opciju za kooperativnu igru. I znate što? Makar nije najbolja stvar koju smo ikad vidjeli, on i dalje dobiva bodove za izvedbu. I naravno, to što Insomniac spominje punokrvnu single player kampanju, također je vrijedno pohvale.

Kada smo već kod ubijanja mutanata, teško je ne spomenuti njihovu braću po mortalitetu - zombije. Dead Rising 3 DLC pod imenom... khm... Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix ekskluzivni je Xbox One DLC koji igračima omogućuje četveročlanu co-op kampanju u kojoj će moći 'cosplayati' sve popularne Capcom likove, te iskoristiti njihove moći kako bi spasili Los Perdidos. Kaotično, preseratorsko i zabrinjavajuće primamljivo.

Sljedeći naslov na popisu bio je akcijski RPG iz trećeg lica pod Fable Legends. Koncentriran na kooperativnu 4v1 akciju, on igrače stavlja u ulogu heroja koji ulaze u tamnicu koju... generira peti igrač. Nekako nam se čini kako ovih dana svatko i njihova tetka rade na 4v1 igrama. Nakon odgledanog trailera, nekako nam je jasnije zbog čega čuveni Peter Molyneux više ne želi da ga povezuju sa serijalom Fable.


Project Spark, Microsoftov dugo najavljivani kreator igara namijenjen igračima, konačno je prikazan u najnovijem traileru. Sad, ako spadate u publiku kojoj bi se ovakvo što moglo dopasti, svaka vam čast. Osobno poštujem ideju i svesrdno ju podržavam. Jedino što me zanima je kako će Microsoft privući tih milijun potencijalnih dizajnera o kojima u traileru govori.

Trailer koji je slijedio fanovima Haloa je vjerojatno uzrokovao porast krvnog tlaka i blagu vrtoglavicu. Microsoft je, naime, najavio dvije stvari - Halo Nightfall TV seriju koja služi kao uvod u peti nastavak serijala, te Halo Master Chief Collection - HD kompilaciju svih nastavaka Haloa.

Heavybreathing.jpg



Međutim, prije Haloa smo mogli baciti pogled na prekrasno osmišljeni 2D platformer pod imenom Ori and The Blind Forest. Nismo sigurni kako će konačna verzija izgledati, no budite apsolutno sigurni kako će biti poprilično 'arty'.

E, sad. Ako se smatrate fanovima Playdeadovog indie hita Limbo, uvjereni smo kako će vam otpasti vilica kada vidite njihov novi projekt pod imenom Inside. Paranoja kombinirana sa konc-logor/1984 estetikom dovoljna je da nam odvuče pažnju. Hoće li to učiniti i vama, samo ovisi koliko volite surival platformere. Znam da ih ja volim.


Nakon plejade hvalospjeva vezanih uz nadolazeći DX12, slijedilo je pravo malo iznenađenje za ljubitelje poligonskih sisa... bože mene, Lare Croft. Nadolazeći nastavak reboota Tomb Raidera pod imenom Rise of The Tomb Raider.

Nakon ovoga je slijedio novi Witcher koji izgleda toliko dobro da smo zaista ostali bez riječi. Geralt od Rivije je car i otvoreno tražimo njegov autogram. Naravno, činjenica da smo ovaj video već odgledali prije par dana i dalje ne smanjuje njegovu kvalitetu. Impresivno, CD projekt... impresivno!


Slijedio je dugo iščekivani video UbiSoftove MMO ekstravagance The Division. Ne trebamo spominjati kako igra i dalje izgleda super, te kako premisa borbe na ulicama devastiranog New Yorka nikad nije izgledala primamljivije.


Nakon The Divisiona slijedio je novi IP pod imenom Scalebound - fantasy akcijski naslov u kojem glavni lik nosi slušalice i jaše zmajeve. I naravno, vrlo je kul, arogantan i danteovski. Mislim... čak ima i bijelu kosu. Pametnome dosta, kažemo mi...

Za kraj, najavljen je i ekskluzivni nastavak čuvenog akcijskog naslova Crackdown, igre u kojoj jedina stvar koja ne leti u zrak je - igrač za kontrolerom.

Kao što vidite, Microsoft si je ove godine doista dao truda. 90 posto njihove konferencije za tisak bilo je koncentrirano na igre, što je strahoviti zaokret u odnosu na prošlogodišnju koja se vrtjela oko sporta, televizije sporta i kinecta. Microsoft sluša svoje kupce, pripremio je konferenciju stare škole, te nas je uspješno oborio s nogu. Istina, velik dio igara nije vrh inovacije, no apsolutno bismo lagali kada bismo rekli da su nas ostavile ravnodušnima. PlayStation i Sony imaju velik zadatak pred sobom planiraju li konkurirati ovoj navali naslova, a kako im je to pošlo za rukom, saznajte u našem PS4 E3 pregledu.