IZGLEDA JEDNOSTAVNO

Pogledajte kako radi Mazdin tvrdi krov na modelu MX-5 RF

20.10.2016 u 15:11

Bionic
Reading

Vlasnici kabrioleta često se odlučuju za tvrdi krov zbog njegove praktičnosti tijekom hladnijeg dijela godine, a mi vam donosimo pregled njegovih ‘iznutrica’ na Mazdi MX-5

Nekada je bilo jednostavno u većini slučajeva - želiš li kabrio automobil tu je platneni krov, a želiš li ga voziti po zimi tu je tvrdi krov koji stoji u garaži tijekom ljeta, dok ga je na zimu potrebno fiksno montirati i ostaviti na mjestu do dolaska toplijeg vremena.

Jedna od rijetkih iznimki bili su Targa modeli Porschea. Potom je stigla manija CC-ova odnosno ‘Coupe Cabrioleta’ s tvrdim sklopivim krovovima a nakon nje mnogi su se proizvođači vratili mekom krovu


Neki znaju da postoje vjerni kupci koji žele opciju sa tvrdim krovom, među njima je i Mazda, čiji su prvi primjerci RF izvedbe modela MX-5 s tvrdim krovom tek sišli s proizvodnih traka u Japanu, a u prodaju kreću početkom iduće godine.

Konstrukcija cijelog mehanizma je takva da se on pritiskom na gumb spušta i diže za 12 sekundi do brzine od 10 kilometara na sat, a detaljni prikaz toga možete pogledati u ovom videu.