DOMAĆI SOFTVER

Pogledajte bajkovitu avanturu koja nastaje u hrvatskom studiju uz pomoć EU novca

10.12.2019 u 09:53

Bionic
Reading

Igra 'Trip the Ark Fantastic' trebala bi biti objavljena tijekom 2022. godine za PC, Mac, Linux i igraće konzole

Domaći studio Gamechuck objavio je prvi najavni video za svoju igru Trip the Ark Fantastic, avanturu u životinjskom carstvu na rubu industrijske i društvene revolucije.

Gamechuck je za razvoj te igre krajem kolovoza od potprograma Europske unije Creative Europe MEDIA dobio 149.400 eura. Bila je to prva igra iz Hrvatske koja je dobila takvu potporu.

25 godina

Povratak u prošlost: Pobrojali smo apsolutno najbolje igre koje smo igrali na PlayStationu One

Pogledaj galeriju

Riječ je o pustolovini s igranjem uloga u kojoj jež Charles, Lisica Phillipe i vepar Andre od kralja Lava dobiju zadatak pronaći legendarnu životinsku Arku i spriječiti rat. Igrači tijekom igre mogu koristiti znanstvenu opremu, učiti nove jezike i istraživati drevne spise. Borbe nisu predviđene.

Nadahnuta je književim djelima poput Životinjske farme Georgea Orwella i Watership Down Richarda Adamsa, a izgledom podsjeća na rane klasike animiranog filma.

Trip the Ark Fantastic u potpunosti će počivati na otvorenom računalnom kodu (Godot, Krita, Ink, MuseScore, između ostalog). Igra bi trebala biti objavljena tijekom 2022. godine za PC, Mac i Linux te igraće konzole.

Pogledajte trailer:

Trip the Ark Fantastic Teaser Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Gamechuck