NOVITETI

Panasonicovom nosivom kamerom snimit ćete sliku u slici

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 28.03.2014 18:57
  • Objavljeno 28.03.2014 u 18:54
Panasonic Wearable Camcorder HX-A500

Panasonic Wearable Camcorder HX-A500

Izvor: Promo fotografije / Autor: Panasonic

Osim kamere, Panasonic je u Amsterdamu predstavio i novi objektiv, soundbarove te digitalne bežične telefone. Pogledajte kako izgledaju

Kamera HC-W850 ima funkciju dvostrukog snimanja (Twin Camera), koja omogućuje snimanje slike u slici videa uz pomoć sporedne kamere smještene sa strane LCD zaslona, bilježeći dvije scene istovremeno.

Kad bi to moglo biti korisno? Pa, recimo, dok snimate li životinje u zoološkom vrtu, a u isto vrijeme želite zabilježiti izraz lica vašeg djeteta, ili snimate krajolik, a istovremeno želite krupni kadar nekog subjekta.

Panasonic

Panasonic

Izvor: Promo fotografije / Autor: Panasonic

Dobila je novi objektiv, senzor i procesor za poboljšanu kvalitetu slike. Objektiv s četverostrukim mehanizmom koristi sustav četiri grupe leća kojima upravljaju zasebni motori.

Pozadinski osvjetljen senzor od 6.03 megapiksela odlikuje se većom osjetljivošću za približno 1,3 puta, a novi Crystal procesor Pro+ pruža brzinu obrade koja je za 1,5 puta brža u odnosu na prijašnje modele.

Kada je spojen sa senzorom pokreta kamere, dodatak Remote Pan Tilt Cradle (prodaje se kao dodatna oprema) detektira subjekt u pokretu i automatski ga prati u horizontalnom rasponu od 180° i vertikalnom rasponu od 15°.

Ako se koristi zajedno s funcijom nadzora doma (Home Monitoring) možete ju koristiti za potrebe sigurnosti ili lociranje vašeg ljubimca kada niste kod kuće.

Uključuje i opciju Baby Monitor, pomoću koje možete nadgledati dijete koje spava iz druge prostorije putem smartphonea.

Ima ugrađen Wi-Fi i povezivanje jednim dodirom putem NFC-a. Za smartphone bez NFC-a omogućeno je povezivanje pomoću QR koda, a podržava i USTREAM.

Panasonic

Panasonic

Izvor: Promo fotografije / Autor: Panasonic

H-X015 Leica DG Summilux (klikni za uvećanje)


Novi digitalni izmjenjivi objektiv H-X015 Leica DG Summilux 15mm / F1.7 ASPH. (ekvivalent 35 mm fotoaparatu formata 30 mm) za seriju aparata Lumix G.

Sastoji se od devet elemenata u sedam skupina. Koristi tri asferične leće, koje potiskuju sfernu aberaciju i izobličenja što u isto vrijeme omogućava da se jedinica objektiva načini manjom.

Svjetlosna refleksija je smanjena u čitavom vizualnom svjetlosnom rasponu (380 nm - 780 nm) primjenom nanotehnologije površinskog premaza. Robusnog dizajna, opremljen je prstenom za otvor i sklopkom AF/MF te sjenilom. Ugradnja novorazvijenog step motora čini fokusiranje glatkim, tihim i bržim i kod fotografiranja, i kod snimanja videa.

Kompatibilnost sa senzorom koji postiže do 240 fps omogućava maksimalno iskorištavanje prednosti brzog AF-a kod Lumixa G.

Panasonic

Panasonic

Izvor: Promo fotografije / Autor: Panasonic

Soundbars SC-HTB580 (klikni za uvećanje)


Panasonic je predstavio liniju tankih, zidnih sustava za zvuk namijenjenu europskom tržištu. SC-HTB880, SC-HTB680, SC-HTB580 i SC-HTB8 modeli su opremljeni naprednom audio tehnologijom kako bi dočarali doživljaj kina u kućnom okruženju.

Svaki od modela ima dizajn trokutastog presjeka radi stvaranja tankog i stiliziranog tijela, a nakošeni gornji dio osigurava dodatni prostor za postavljanje velikih zvučnika.

Model SC-HTB880 posjeduje funkciju 4K Pass Through, koja 4K video signal učitava izravno s Blu-ray Disc reproduktora.

Kod SC-HTB880 modela prednji, središnji i surround zvučnici spojeni su u glavnu jedinicu koji u kombinaciji s bežičnim subwooferom i Multi Angle Soundom isporučuje 5.1 kanalni surround zvuk.

SC-HTB880, SC-HTB680 i SC-HTB580 su unaprijeđeni značajkom Clear-mode Dialog, zahvaljujući kojoj imate dojam da zvuk dolazi iz središta zaslona, a ne iz zvučnika.

Modeli SC-HTB880, SC-HTB580 i SC-HTB8 sadrže i redizajniranu funkciju povezivanja pa su kompatibilni s televizorom, Blu-ray ili DVD reproduktorom i smartphoneom.

Funkcija NFC (podržana kod modela SC-HTB880, SC-HTB680 i SC-HTB580) pojednostavljuje Bluetooth uparivanje s bilo kojim NFC kompatibilnim smartphoneom.

Panasonic

Panasonic

Izvor: Promo fotografije / Autor: Panasonic

DECT KX-TGC220B (klikni za uvećanje)


Što se digitalnih bežičnih telefona tiče, predstavljeni su novi modeli (DECT) - KX-TGE220, KX-TGC220 i KX-TGB210.

KX-TGB210 dolazi u više boja - crnoj, bijeloj, crvenoj, plavoj, ružičastoj i pastelno plavoj.

Panasonicova linija DECT pruža različite mogućnosti blokiranja poziva. Svaki od novih Panasonicovih modela (osim KX-TGB210) posjeduje funkciju blokiranja poziva.

Možete sačuvati do 50 brojeva, sa zabranom na cijelu grupa brojeva, a prema dvjema do osam početnih zajedničkih znamenki broja pozivatelja. Ova opcija također omogućuje odbijanje poziva u slučaju da je broj pozivatelja skriven.

Način rada Ne smetaj također je dostupan u cijeloj seriji (ne uključujući KX-TGC220 i KX-TGB210 modele). Kad je uključen, mogu vas dobiti samo oni brojevi koje ste sami odabrali.

Kada je ostavljena na KX-TGE220 ostavljena nova poruka, bazna jedinica vas može obavijestiti ili zvukom, ili može poslati glasovnu poruku, ili poslati SMS na mobitel ili telefon u uredu koji je sačuvan u memoriji vašeg kućnog telefona.

KX-TGE220 ima tipkovnicu sa žutim pozadinskim osvjetljenjem uključuje velike tipke za javljanje i biranje koje su i uočljive, a i lagano se pritiskaju. Telefon je također kompatibilan sa slušnim pomagalima te posjeduje fizičke tipke za podešavanje jačine zvuka za razgovore bez smetnji i jednostavno upravljanje.

Način rada One-Touch Eco ugrađen je u cijelu ovu novu liniju telefona (ne uključujući KX-TGB210), kojim se smanjuje izlazna snaga signala za 90 posto samo jednim pritiskom tipke. Eco Mode Plus novi je dodatak kod modela KX-TGE220 - kada nije u upotrebi, snaga odašiljanja telefona je smanjena za 100% čime se u potpunosti eliminira zračenje.

KX-TGE220 sadrži funkciju Mobile Locator, koja pomaže u pronalaženju mobitela izgubljenog u kući. Ti modeli nude i postavku Intercom All, kojom se povezuje sve povezane slušalice u kući, gdje god se nalaze.

Imaju i funkciju smanjenja buke, značajku koja pomaže pri pronalaženju zagubljenih ključeva, trajanje baterije do 16 sati razgovora...

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!