ZA BOLJE POSLOVANJE

Pametni alati za učinkovitu suradnju

24.09.2016 u 10:50

Bionic
Reading

Kako raditi pametno? Pametan koncept rada ne olakšava samo poslovne procese, već bi trebao postati jedna od glavnih strategija u pripremi vaše kompanije za izazove digitalnog okruženja

'Radim' je izjava koja u današnjosti može imati više značenja. U svijetu rada, koji postaje sve fleksibilniji, navedena rečenica može značiti da se nalazite u uredu, kod kuće, u posjetu vašem kupcu, u kafiću ili pak na nekom javnom mjestu.

Janusz Fugurski iz odjela za komunikaciju i suradnju u poslovnom marketingu za Europu pri Deutsche Telekomu objašnjava zbog čega posao više ne podrazumijeva određenu lokaciju, nego zapravo aktivnost koja se može odvijati gotovo bilo gdje uz pomoć odgovarajućih alata.

Glavni su čimbenici pametnoga radnog okruženja promjena korporativne kulture, fleksibilnost radnoga mjesta i pametni alati.
Riječ je o dobitnoj kombinaciji i za poslodavce i za zaposlenike pa stoga i tvrtke također podupiru navedene promjene. Raznovrsni komunikacijski kanali olakšavaju poslovanje te ga čine puno ugodnijim i učinkovitijim.


Ključni su faktori kojima se omogućuje udaljeno ili mobilno poslovanje metode pametne suradnje koje dislociranim zaposlenicima daju mogućnost upotrebe svih tvrtkinih aplikacija, podataka i servera s bilo kojega mjesta i preko bilo kojega uređaja. Najčešće su korišteni alati pametne suradnje audio- i web-konferencije.

Servisi u računalnom oblaku su temeljni nužni tehnološki uvjet jer omogućuje zaposlenicima da se prijave i jednostavno pristupaju programima koji su im potrebni za posao preko bilo kojega uređaja s pristupom internetu u bilo koje doba. Oblak može postati centralizirano radno mjesto koje sudionicima ekosustava pojedine tvrtke pruža mogućnost za zajednički rad i inovacije, čime tvrtka postaje iznimno raznovrsna u poslovnom okruženju.

Pametni telefoni više nisu 'samo' komunikacijski uređaji, nego djeluju kao cjeloviti mobilni radni prostor. Time što zaposlenicima osiguravaju sva potrebna sredstva za rad – OS Windows, internet, SaaS, mobilne aplikacije, radne površine, podatkovne usluge, mobilne usluge, mrežne konfiguracije i alate za suradnju – omogućuju im poslovnu mobilnost.

Više detalja o temi:BizIT.hr