JEDNOSTAVNOST PRIJE SVEGA

Ovo uskoro želimo vidjeti u svakom automobilu

19.02.2014 u 19:35

Bionic
Reading

Upravljačke ploče u automobilima su u pravilu loše kada su u pitanju ergonomija i jednostavnost korištenja - posebno tijekom vožnje. Čak i u novim modelima nekih proizvođača, u kojima kontrolu 'preuzimaju' ekrani osjetljivi na dodir, rješenja su jednostavno očajna. Matthaeus Krenn nudi jedno od mogućih rješenja u svojoj viziji sučelja

Jedan od problema nije samo izostanak taktilne površine kojom vozači mogu upravljati zbog implementacije sučelja osjetljivih na dodir, već i sporost tih sučelja te korištene tehnologije koje jednostavno nisu u razini onoga što postoji danas. Kako piše Greg Kumparak s TechCruncha, najgore od svega je to što su takvi sustavi opasni.

Do trenutka kada upravljanje glasom bude riješeno na način da radi uvijek i pouzdano, to još neće biti osnovno rješenje u ponudi. Stoga je Krenn napravio novo sučelje, kojem nije bitno gdje su prsti na početku niti je potrebno pogađati minijaturne virtualne dugmiće kako bi se promijenila temperatura unutar automobila ili tek stišala glazba: