CEBIT 2014

Ovo je nova linija robota koji čiste za vama

13.03.2014 u 08:31

Bionic
Reading

Tvrtka iRobot predstavila je tijekom sajma CeBIT u Hannoveru novu seriju kućanskih robota: kućanski usisavač Roomba 800 i čistača mokrih podova Scooba 450. Dostupni su uskoro i kod nas

U seriji Roomba 800 nalaze se AeroForce gumirani rotirajući valjci bez četki, dio uskoro patentirane tehnologije čišćenja, koji pojačano usisavaju i pritom se sami održavaju.


Imaju i tehnologiju osmišljenu kako bi se onemogućilo uvlačenje i zaštopavanje dlaka, dugotrajnije baterije te do 60 posto veće spremnike.

Zahvaljujući tome, tvrde u iRobotu, uređaji iz serije Roomba 800 za 50 posto učinkovitije kupe prljavštinu, sitne otpatke i dlake s poda.

Moguće ih je usmjeriti na samo određeno područje, mogu se sami navoditi, kao i prepoznati gdje je čišćenje najpotrebnije. Sami se i vraćaju do punjača nakon čišćenja.

Također, moguće ih je programirati za čišćenje u određeno doba dana, do sedam puta tjedno.

Scooba 450 služi za pranje podova. Automatski mete, upija te zatim riba i pročišćava pod s posebnom spužvom. Ribanje se odvija pri 600 okretaja u minuti kako bi se uklonile nečistoće i prljavština.

Ima dvije opcije čišćenja: puno 40 minutno za oko 28 m2, ili 20 minutno za manje prostore do 14 m. Dolazi s glasovnim uputama kako ju koristiti.

Serija iRobot 800 će biti dostupna diljem Europe od 6. ožujka, a u Hrvatskoj od kraja svibnja 2014.