PRIPREMAJU LG I GOOGLE

Ovako će izgledati prvi pametni sat s novim Androidom

19.03.2014 u 11:40

Bionic
Reading

Osim što već dobro surađuju oko Nexusa, LG s Googleom razvija G Watch, kojeg će pogoniti Android Wear, inačica trenutno najraširenijeg operativnog sustava za mobitele na svijetu namijenjena uređajima iz kategorije nosive tehnologije

G Watch bit će kompatibilan s nizom pametnih telefona s Androidom i prikazivat će relevantne informacije korisnicima kad ih trebaju ili kada kažu 'OK Google'.

Kao jedan od Googleovih glavnih partnera na ovom području, LG planira predstaviti svoj prvi sat s platformom Android Wear u drugom kvartalu ove godine.


Ovo je četvrti LG-ev uređaj razvijen u suradnji s Googleom nakon Nexusa 4, Nexusa 5 i Google Play Editiona G Pada 8.3.

'Uz G Watch, LG nastavlja niz uspjeha u području nosivih uređaja koji je započeo prvim na svijetu telefonom u obliku sata sa zaslonom osjetljivim na dodir 2009. i Prada Linkom 2008.

Uvjereni smo da ovaj uređaj naprednog dizajna ima potencijal pomesti tržište nosivih uređaja', rekao je Jong-seok Park, predsjednik uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Više pojedinosti o novom izazivaču u sve napučenijoj areni pametnih satova (kao i nosive tehnologije općenito), uključujući i hardverske specifikacije, treba očekivati tijekom idućih nekoliko mjeseci.