TKO DRUGI NEGO SPACEX

Ovako bi moglo izgledati putovanje ljudi u svemir

14.09.2015 u 07:17

Bionic
Reading

Ako sve krene po planu, već 2017. godine astronauti bi se na Međunarodnu svemirsku postaju trebali uputiti prvim privatnim kompanijama. Jedna od njih je, naravno, SpaceX. U ovom trenutku tvrtka Elona Muska dovršava izgled interijera kapsule za posadu, koji će po svoj prilici drastično izmijeniti perspektivu putovanja u svemir

Crew Dragon izgleda kao iz nekog znanstvenofantastičnog filma, opremljena poput luksuznog kokpita automobila. Kapsule koje razvijaju u SpaceXu uključivat će sedam sjedala za posadu napravljena od ugljičnih vlakana i Alcantare, za maksimalnu udobnost i sigurnost. Pogledi astronauta će biti upereni na upravljačke konzole i zaslone s hrpom informacija. Ipak, tu će biti i četiri prozora za razgledanje prilikom puta...a tu su i klimatske kontrole koje će astronauti moći postaviti između 18°C i 27°C.

Baš kako je ranije bilo riječi, ova autonomna kapsula bi trebala uključivati i poseban sigurnosni sustav za spašavanje posade u slučaju da stvari krenu po zlu. SpaceX je ovih dana objavio nove slike interijera male kapsule, koja zahvaljujući pametnoj organizaciji elemenata i dizajnu prilično vješto skriva svoje dimenzije:

Putovanje svemirom bi moglo biti kao u luksuznom superautomobilu