dodatno osiguranje

Ovaj savjet za WhatsApp ne treba zaobići

20.07.2018 u 13:10

Bionic
Reading

Provjera u dva stupnja sigurnosna je značajka dostupna i u WhatsAppu za iOS i Android. U ovom kratkom vodiču pokazat ćemo vam kako u svega par minuta svoj profil možete dodatno osigurati od hakera, lopova i drugih negativaca

Dvostupanjska provjera jedan je od najpouzdanijih i najraširenijih načina zaštite privatnosti i vlasništva na internetu. U neka stara vremena, imali smo profil i lozinku. Sada možemo imati profil, lozinku i povezani uređaj. Kada vam se nekim slučajem lopov domogne lozinke, na vaš email će stići upozorenje da je netko pokušao pristupiti vašem profilu te da ga možete potvrditi upisom šifre.

Druga metoda uključuje upozorenje SMS porukom, a neki složeniji sustavi uključuju odobravanje putem sestrinskih uređaja poput drugog iPhonea ili iPada koji međusobno mogu potvrđivati je li pokušaj logiranja autentičan ili dolazi iz sobička na drugom kraju svijeta.

Kako dvostupanjsku provjeru možete aktivirati u Whatsappu? Jednostavno.

Prvo što trebate napraviti je instalirati najnoviju verziju aplikacije ili ju, jednostavnije, ažurirati. Ovo možete napraviti odlaskom na Google Play ili App Store i provjerom za nadogradnju.

Kratko i slatko

Ako ste vlasnik Androida, pokrenut ćete WhatsApp i nakon toga tapnuti na tri točkice u gornjem desnom kutu, čime ćete otvoriti izbornik u kojem birate Account > Two-step verification > Enable te time aktivirate provjeru.

Ako ste vlasnik iPhonea, procedura je prilično slična. Prvo morate otvoriti WhatsApp i onda u njemu izabrati Settings > Account > Two-Step verification > Enable.

podaci na sigurnom

Sedam pretraživača koji će štititi vašu privatnost

Pogledaj galeriju

Nakon što ste to učinili, uređaj će vas tražiti lozinku u obliku šest brojeva koju ćete upisati i nakon toga potvrditi ponovnim unosom. Strašno je važno zapisati ovaj broj, s obzirom da će postati vaša nova lozinka. Nakon ovoga ćete upisati svoju email adresu pomoću koje će vam WhatsApp poslati poveznicu kojom možete isključiti dvostupanjsku provjeru ukoliko ikad izgubite ili zaboravite lozinku.

WhatsApp upozorava da, ukoliko dobijete mail za onesposobljavanje dvostupanjske provjere, a znate da niste ništa mijenjali ili tražili, znači da vas hakeri pokušavaju prevariti.

  • +3
Ovi smartfoni trebaju stići do kraja godine i jedva ih čekamo Izvor: Tech Advisor / Autor: Samsung

Što ako želim nazad?

Ako zaključite da vam upisivanje lozinke baš ne sjedi, značajku uvijek možete onesposobiti povratkom u aplikaciju i izabirom opcija Settings > Account >Two Step verification, te izborom stavke isključi, odnosno Disable.