count the kicks

Ova aplikacija prati udarce vaše bebe

02.08.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Dijete u majčinu trbuhu se gurka, lopka, štuca i tuče, to su sve normalne pojave kod zdrave djece. Dijete koje je premirno mora imati razlog za to, a obično nije dobar

Sve majke znaju koji je to osjećaj kad osjetite onaj prvi maleni pomak vašeg djeteta. Novi život se stvara, a majčinska ljubav (i briga) u vama je sve snažnija. Upravo za takve majke, koje svaki pokret broje, je nastala aplikacija CountTheKicks i dosad je spasila brojne malene živote!

Zašto je bitno?

Dijete u majčinu trbuhu se gurka, lopka, štuca i tuče, to su sve normalne pojave kod zdrave djece. Dijete koje je premirno mora imati razlog za to, a obično nije dobar.

CountTheKick, ili u prijevodu, brojanje udaraca, jednostavan je način praćenja aktivnosti vašeg djeteta. Aplikaciju možete besplatno skinuti, a na samoj web stranici saznati brojne priče mama i beba koje su je koristile.

Potaknula ih osobna tragedija

Početkom 2000-tih godina pet majki je ostalo bez djece, i to netom nakon što su rođena ili pri samom rođenju. Upoznale su se preko programa za pomoć majkama koje su prošle kroz takve traumatične događaje i ubrzo sprijateljile. Do 2004. odlučile su napraviti nešto, bilo što da smanje crnu statistiku smrti kod novorođenčadi.

Par godina nakon, saznale su za jedan program u Norveškoj koji potiče žene da prate aktivnost djeteta u zadnjem tromjesečju, koji pomaže u prevenciji smrti novorođenčadi. Tako je 2009. godine nastala ova aplikacija, koja funkcionira jednostavnije nego što možete zamisliti.

Smrtnost smanjena za 26 posto

Odaberite vrijeme kada je vaše dijete najaktivnije. Jednostavnim dodirom prsta po zaslonu označite kada osjetite udaranje i aplikacija će zapamtiti obrazac. Preporučeno je koristiti aplikaciju odmah nakon ulaska u 28. tjedan.