RADIONA.ORG

Otkrijte kako do vlastite interaktivne instalacije

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 13.05.2016 22:47
  • Objavljeno 13.05.2016 u 22:47
Raspberry Pi

Raspberry Pi

Izvor: tportal.hr / Autor: Denis Jeleć

Radionica 'Interaktivne instalacije - koncepti i realizacija' bit će održana u subotu, 21. svibnja od 12 do 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja 'Nikola Tesla' u Savskoj 18 u Zagrebu

Cilj radionice Interaktivne instalacije - koncepti i realizacija koju organizira Radiona je proći potrebne korake od ideje do realizacije interaktivne instalacije (ili bilo kojeg drugog elektroničkog uređaja).

Na radionici će biti prezentiran pregled dostupnih hardverskih platformi (Arduino, Raspberry Pi, PC), senzora (pokret, svjetlo, položaj, dodir), izlaznih uređaja (razne vrste motora, lampe, displeji), komunikacijskih modula (wi-fi, Bluetooth) te softverskih paketa (Processing, PD).

Naglasak će biti više na razumijevanju cijelog procesa nego na specifičnostima pojedine platforme/uređaja. Polaznici će zajedničkim radom napraviti primjer jednog takvog uređaja.


Igor Brkić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu gdje se specijalizirao se u području digitalne obrade audio signala. Bavi se embedded i web programiranjem, dizajnom elektroničkih uređaja, glazbom. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave te televizijske emisije.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 17. svibnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je osam. Kotizacija je 30 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!