IZNENAĐENJE

Otac Androida predstavio smartfon kakav nikad dosad nismo vidjeli

09.10.2019 u 14:07

Bionic
Reading

Mogući nasljednik Essential Phonea ima dosad neviđeno korisničko sučelje i omjer stranica

Nakon što je predstavio Essential Phone - smartfon vrhunskih specifikacija koji je imao problema sa softverom i u međuvremenu se značajno poboljšao - Andy Rubin kao da je nestao sa scene. Nasljednik prvijenca bio je otkazan, ali čini se kako Rubin i ekipa nisu od njega odustali.

Next Web piše kako rade na novom proizvodu u sklopu projekta GEM. Rubin je prvo tvitnuo nekoliko tajanstvenih fotografija bez da je za njih dao konekst.

Bio je to prvi njegov tvit od odgovora na članak u New York Timesu o navodnom seksualnom zlostavljanju.

U idućem tvitu pokazao je nove uređaje s naizgled najizduženijim omjerom stranica na pametnom telefonu dosad, kao i jedinstveno novo sučelje.

U tom trenutku nije bilo jasno radi li se o novom modelu Essential Phonea ili u potpunosti novom projektu. Zatim je stigao službeniji tvit:

Zanimljivo, baš kao i Microsoft prije neki dan, ni Rubin niti Essential nisu upotrijebili riječ 'telefon', već općenitiji naziv 'novi mobilni uređaj'. Ipak, na početnom zaslonu Essentialovog tvita sličica je telefona.

i efikasno

Besplatno je: Uz nekoliko malih trikova vaš će se stari telefon ponovno osjećati i raditi kao da je nov

Pogledaj galeriju

Zasad nije jasno hoće li ovaj uređaj koristiti operativni sustav Android. Rubin je jedan od njegovih tvoraca, pa je teško zamisliti da će mu tek tako okrenuti leđa. Ipak, novo sučelje ne nalikuje bilo kojem dosadašnjem izdanju Androida.