ZNATNO VIŠE NEGO LANI

Osamnaest domaćih škola dobilo status Microsoft Showcase

01.09.2016 u 08:25

Bionic
Reading

Microsoft Showcase škole dobivaju, između ostalog, mogućnost suradnje širom svijeta, pristup profesionalnom razvoju i programu Microsoft Innovative Educators Experts

Osamnaest hrvatskih škola, najviše do sada, dobilo je status Microsoft Showcase za dokazanu izvrsnost u unapređenju nastavnih programa kako bi se učenicima omogućilo kvalitetnije i usmjerenije obrazovanje. Škole su ujedno prepoznate zbog korištenja mobilne i tehnologije oblaka cloud kako bi bolje pripremile učenike za uspjeh u poslovnoj karijeri.

Prošle godine su taj status dobile četiri škole u Hrvatskoj. Ove godine pridružilo su im se njih još 14: IX. gimnazija, OŠ Borovje, OŠ Trnsko, OŠ Kajzerica i OŠ Ivana Cankara iz Zagreba, OŠ Veliki Bukovec, OŠ Tužno, OŠ Horvati, OŠ Stjepana Kefelja iz Kutine, OŠ Petra Zoranića iz Nina, OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, Gimnazija iz Vukovara, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te Željeznička tehnička škola Moravice. Hrvatske škole time su ušle u zajednicu 850 škola s tim statusom širom svijeta.


'Tijekom cijele prošle godine smo radili na identificiranju i osposobljavanju škola koje primjenjuju ICT u nastavi, organizirali IT događanja, motivirali učitelje, podučavali učenike i iznimno sam sretna što su škole pozitivno reagirale.

Ovo je veliko priznanje za strast i motiviranost učitelja u kreiranju modernog edukacijskog okruženja i vjerujem da će sada, kada su dio jedne velike mreže, u još većoj mjeri nalaziti inovativne načine prenošenja znanja putem tehnologije', rekla je Anida Jusufović, voditeljica odjela za obrazovanje za Hrvatsku i BiH u Microsoftu.

Showcase škole će blisko surađivati s Microsoftom u primjeni inovativnih metoda u obrazovanju te će dijeliti viziju obrazovanja zasnovanog na tehnologiji na način da će podučavati druge škole kako provoditi promjene u educiranju.

Microsoft Showcase škole su sjajni primjeri primjene inovacija kako bi se uspostavila bolja povezanost, motiviralo učenike te kreirala zajednica koja koristi tehnologiju u školi i izvan nje', rekao je Anthony Salcito, potpredsjednik globalnog edukacijskog segmenta u Microsoftu.

Microsoft Showcase škole dobivaju, između ostalog, mogućnost suradnje širom svijeta, pristup profesionalnom razvoju, pozive na ekskluzivna događanja te pristup programu Microsoft Innovative Educators Experts (MIE Experts) koji pruža podršku učiteljima i učenicima, a putem kojeg se mogu preuzimati inovativni modeli edukacije i razvijati novi koncepti.