NOSIVE TEHNOLOGIJE

Oppo ima novi pametni sat koji izgleda kao Apple Watch

03.03.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Poznati proizvođač će najnoviji nosivi uređaj po prvi put demonstrirati u sklopu službenog predstavljanja zakazanog za 6. ožujka

Kineski proizvođač Oppo upravo je pružio novi uvid u svoj nadolazeći pametni sat koji izgleda kao Apple Watch. Ime novog uređaja bit će Oppo Watch te će biti predstavljen u sklopu posebnog predstavljanja 6. ožujka tijekom kojeg će kompanija predstaviti i Oppo Find X2.

Velik broj značajki novog uređaja je i dalje nepoznato. Ne znamo niti koliko će koštati, niti kakav će softver koristiti. Ono što možemo zaključiti je da će se preko njega moći vršiti pozive i slati poruke.

Sami satovi također izgledaju malo drukčije od Apple Watcha. Dok samo kućište izgleda skoro isto kao na Appleovom uređaju, nigdje ne možemo vidjeti digitalnu krunu, odnosno kotačić koji je pristuan na bočnom dijelu Appleovog sata. Sat iz Oppa ima dvije tipke koje koriste mnogi WearOS uređaji. Sat dolazi i u plavoj boji, dok remenčići također koriste malo različit dizajn od onih koje možete pronaći kod Applea.

Oppo je također naglasio da će uređaj imati zakrivljeni ekran i neku vrstu '3D stakla'.

Brian Shen je također navodno podijelio još jednu sliku, samo ovog puta na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Na njoj se jasno mogu vidjeti dodatne tipke, mikrofon i zelenu crtu na dnu uređaja.

Konačno, tu je i neslužbena fotografija Oppovog ekrana uz naglasak na sustav koji je, prema Google Translateu, Androidov.

Oppov događaj održat će se 6. ožujka u 10:30.