musk ne miruje

Opet promjena na Twitteru: Pretraživanje više nije moguće bez prijave

28.04.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Pretraživanje na Twitteru odsad je dostupno samo registriranim korisnicima. Najnovija je to promjena na ovoj društvenoj mreži, a kako stvari stoje, uskoro bi se mogle uvesti i druge nove-stare značajke

Prije ste na Twitteru mogli pretraživati sadržaj čak i ako niste imali profil na toj društvenoj mreži. No sada ćete se za to ipak morati prijaviti. Ako se pak i dalje ne budete htjeli prijaviti, moći ćete pretraživati preko opcije Explore, ali će vam se samo prikazivati odabrani tweetovi. Polje za pretraživanje će u tom slučaju biti uklonjeno, a ponovno će se pojaviti tek nakon što se prijavite, piše Mashable.

Doduše polje za pretraživanje ponovno će se pojaviti ako kliknete na tweet, ali pokušate li nešto u njega ukucati, samo će vam se pojaviti prozorčić za prijavu. Na taj način Twitter sada želi natjerati korisnike padobrance da kreiraju račun. Twitter je ovu promjenu uveo ubrzo nakon što je prestao pružati besplatan pristup API-ju.Ipak, Elon Musk je dao naslutiti povratak nekoliko starih značajki poput Periscopea, Vinea i Fleetsa.