VIRTUALNI SVJETOVI

Stižu noviteti za avatare u metaverzumu Meta Platforms, evo o čemu se radi

28.04.2023 u 12:55

Bionic
Reading

Od ovog mjeseca bit će moguće birati iz 'šireg raspona opcija oblika tijela, uključujući dva oblika tijela s više oblina'

Meta Platforms uvodi nove oblike tijela te poboljšane teksture kose i odjeće za svoje avatare u društvenoj platformi Horizon Worlds VR.

Od ovog mjeseca bit će moguće birati iz 'šireg raspona opcija oblika tijela, uključujući dva oblika tijela s više oblina'.

Također dorađuju pojedine postojeće oblike tijela kako bi se više razlikovali od ostalih, a kosa i odjeća bi trebale dobiti više pojedinosti i djelovati stvarnije.

Moguće je kako ćete vidjeti i više sjaja u očima ljudi, ali ne dok gledate avatare u virtualnoj stvarnosti, već u naljepnicama, profilnim slikama, naslovnim fotografijama...

Kako je naveo glavni izvršni direktor Meta Platforms Mark Zuckerberg, korisnici Horizon Worlds su dosad napravili više od milijardu avatara.

3D avatari za metaverzum platforme ubrzano postaju polje nadmetanja.

Roblox radi na realističnijim avatarima i dopušta kreatorima prodaju opreme u ograničenim izdanjima, dok Epic Games neprestano izbacuje originalnu i crossover odjeću za Fortnite.

Međutim, Metinim avatarima u Horizon Worldsu još uvijek nedostaju noge, što bi se trebalo promijeniti tijekom ove godine, piše Verge.