početkom godine

Opet promjena: Google Hangouts odlazi u povijest, doznajte što će ga zamijeniti

16.10.2020 u 12:01

Bionic
Reading

Prebacivanje će početi tijekom prve polovice 2021. godine i bit će obavljeno u fazama. Neko vrijeme će Hangouts i novi servis biti dostupni istovremeno

S početkom iduće godine Google će službeno početi prebacivati korisnike iz servisa Hangouts u servis Chat.

U sklopu te promjene Chat, servis za razmjenu poruka dosad dostupan samo korisnicima koji su platili za Google Workspace (ranije poznat kao G Suite), postat će besplatno dostupan kao dio servisa za webmail Gmail i kao zasebna aplikacija.

Pritom će Chat izgubiti neke značajke koje je Hangouts nudio, piše Verge. Recimo, ako koristite Google Fi od početka iduće godine više nećete moći upravljati SMS-ovima i pozivima iz Hangoutsa već ćete moći prebaciti dosadašnje razgovore u Hangoutsu u Googleovu aplikaciju Messages i od tamo se povezati s Fijem.

Iz Hangoutsa će biti uklonjena i podrška za Google Voice. Umjesto nje morat ćete koristiti zasebnu aplikaciju Voice ako ćete htjeti slati SMS-ove i obavljati pozive. Također, pozivi neće biti mogući iz Hangoursa od početka 2021., a grupni video pozivi bit će od studenog ove godine prebačeni na Meet.

Bit će ponuđeni alati za pomoć pri prebacivanju

Prebacivanje će početi tijekom prve polovice 2021. godine i bit će obavljeno u fazama. Google će ponuditi alate pomoću kojih ćete moći automatski preseliti razgovore, kontakte i povijest razgovora iz Hangoutsa u Chat.

Tijekom određenog razdoblja oba servisa bit će dostupna istovremeno. Nakon što su svi koji koriste Hangouts besplatno i oni koji plaćaju za Workspace migrirani Hangouts će biti poslan u povijest.

Prebacivanje korisnika nije iznenađenje jer je prva najava stigla još u prosincu 2018. godine. Ako se želite već sad prebaciti na Chat, u Googleu kažu kako ta aplikacija nudi ne samo razgovore jedan-na-jedan i grupne već i mogućnost planiranja događanja i aktivnosti te suradnje s drugima.