MOBILNI NOVITETI

OnePlus 12 dolazi s novim moćnim procesorom, a poznat je i dan izlaska

18.12.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Vijesti o dolasku uređaja na zapadno tržište 23. siječnja stižu nakon kineskog debija početkom ovog mjeseca

OnePlusov najmoćniji smartfon, OnePlus 12 službeno je lansiran u Kini, a sada ima globalne ambicije. OnePlus je najavio globalnu dostupnost za 23. siječnja, pokrivši 50 tržišta diljem svijeta.

Telefon se, ako kupac želi, može nadopuniti s do 24 GB RAM-a, što je više od nekih gejming PC računala. Osnovni model dolazi s 12 GB RAM-a, što je dvostruko više od iPhonea 15 koji ima 6 GB RAM-a, piše Engadget.

Izvor: Društvene mreže / Autor: OnePlus

Novi telefoni također nude do 1 TB prostora za pohranu i opremljeni su mobilnim procesorom Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Brzine punjenja također su izvrsne na papiru, nudeći podršku za brzo žično punjenje od 100 W i bežično punjenje od 50 W.

Glavna kamera koristi Sonyjec LYT-808 senzor od 50 megapiksela i periskopsku telefoto kameru od 64 megapiksela. 6,82-inčni 120Hz AMOLED zaslon je 2K panel koji proizvodi kineski BOE Technology Group. Uređaj je vrlo sličan prethodniku, ali boja otoka kamere sada odgovara tijelu. Osim sjajne bijele i klasične mat crne boje, OnePlus 12 će biti dostupan i u zelenoj.

OnePlus 12 izlazi u sklopu OnePlusove desete godišnjice uoči koje je kompanija najvila i dolazak jeftinijeg modela OnePlus 12R izvan Kine i Indije. OnePlus nije objavio nikakve specifikacije ili informacije o 12R, no očekuje se da će se, kao što je to bio slučaj sa OnePlus 11R, raditi o nešto slabijoj i jeftinijoj verziji vodećeg telefona.