TEHNO SAVJETI

Za bolje dopisivanje: Isprobajte ova tri korisna trika u Viberu

03.03.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Pročitajte kako istaknuti poruku u grupnim i individualnim razgovorima, kako obrisati poruku za sve sudionike razgovora i kako se više nikad ne brinuti o tome jesu li vam svi razgovori spremljeni

Viber je koristan program za dopisivanje i pozive prihvaćen među korisnicima diljem svijeta. Kao i svi slični proizvodi, svako malo dobiva nove funkcije, a mi smo izabrali tri koje će vam sigurno olakšati svakodnevno korištenje.

Budite jasni i glasni!

Funkcija 'Shouts' korisna je za one trenutke u kojima želite da vaša poruka bude istaknuta, bilo to u razgovorima jedan na jedan, grupama ili zajednicama. Na izboru vam je preko dvadeset šarenih pozadina pomoću kojih će vaša poruka ostati vidljiva u moru drugih. Sve što trebate napraviti je u ekstenzijama za razgovor izabrati 'Shouts'. Nakon toga upišite svoju poruku i birajte 'Search' kako biste odabrali najdraži stil pozadine. Nakon toga samo pritisnite slanje i to je to.

Obrišite sve tragove

Svi smo bar jednom utipkali poruke koje bismo radije izbrisali, od tekstualnog sadržaja poslanog pogrešnoj osobi do fotografije koju niste htjeli poslati svim članovima grupnog razgovora. Značajka brisanja za sve može pomoći. Sve što trebate napraviti je dugo pritisnuti na problematičnu poruku i u izborniku izabrati 'izbriši za sve' ili 'Delete for Everyone', objašnjava Viber.

Automatizirajte sigurnosne pohrane

Brinete se oko povijesti razgovora koju je netko negdje izbrisao? Ne biste trebali. Sve što trebate napraviti je narediti telefonu da automatski pohranjuje poruke u određenim intervalima. Za to će vam trebati Wi-Fi veza - otvorite ekran 'više' na telefonu i birajte postavke, odnosno 'Settings'. Tamo birajte račun, odnosno 'Account' i potom 'Viber Backup'. Nakon toga pritisnite na 'Auto Backup' i samo izaberite koliko često želite da se razgovori pohranjuju.