gideon trey

Novo čudo iz Gideona: Razvili su potpuno autonomni viljuškar za utovar i istovar kamiona

21.04.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Tray bi trebao pomoći u smanjivanju problema s manjkom radne snage, povećanju protočnosti skladišta te podizanju stabilnosti i učinkovitosti poslovnih procesa

Tvrtka Gideon razvila je Trey, novi autonomni viljuškar za utovar i istovar tereta u kamionske prikolice.

Trey može te poslove obavljati potpuno samostalno, pri čemu bi trebao uštedjeti više od 80 posto vremena skladištara. U Gideonu kažu kako može operirati sigurno, konzistentno i pouzdano u dinamičkim okruženjima, radeći uz ljude.

  • +4
Pogledajte Gideonov autonomni viljuškar Trey Izvor: Gideon / Autor: Gideon

Kombinira Gideonovu tehnologiju autonomnog kretanja, temeljenu za umjetnoj inteligenciji i trodimenzionalnom računalnom vidu, softver za pametnu orkestraciju radnih procesa i robusno kućište razvijeno u tvrtci Machine & Engineering Corp.

Trebao bi pomoći u smanjivanju problema s manjkom radne snage, povećanju protočnosti skladišta te podizanju stabilnosti i učinkovitosti poslovnih procesa.

Kako su naveli u Gideonu, jednostavan je za implementaciju i korištenje, a traži minimalne zahvate na postojećoj infrastrukturi.

'Novo Gideonovo rješenje nudi mogućnost optimizacije, povećanje učinkovitosti i nove načine rada', istaknuo je Annant Patel, direktor Koch Disruptive Technologies, investicijskog ogranka tvrtke Koch Industries, i član upravnog odbora Gideona.

Znatne mogućnosti praktične primjene vidi Xavier Garijo, član uprave upravljanja logistikom u tvrtci DB Schenker, koja je bila među prvim Gideonovim korisnicima i investitor u seriji A.

'Naši zajednički projekti dosad obećavaju mogućnosti korištenja koji će pomoći u preobrazbi dolaznih i odlaznih logističkih operacija', istaknuo je Garijo.