radno vrijeme

Dobre vijesti: Google Maps će ispravljati zastarjele informacije uz pomoć umjetne inteligencije

08.04.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Google koristi umjetnu inteligenciju kako bi ažurirao radno vrijeme dućana i lokala - uz nadzor pravih ljudi

Google je uz pomoć umjetne inteligencije i tehnologije Duplex u Google Mapsu uspio procijeniti točne radne sate dućana. Kompanija navodi da će, ako uz pomoć umjetne inteligencije procijeni neko radno vrijeme, ažurirati informacije u Google Mapsu, piše Verge.

Google je u blogu definirao razne faktore koje umjetna inteligencija koristi za odluku o ažuriranju. Prva stvar koju sagleda je posljednji datum ažuriranja profila, radno vrijeme sličnih lokala i podatke o 'popularnom vremenu' kako bi odredio točno ili netočno radno vrijeme. Ako kompanija, primjerice, primjeti da puno ljudi ima u dućanu koji ne radi, to je znak za promjenu. Ova je metoda, kažu, vrlo precizna.

Googleova objava navodi da umjetna inteligencija sagledava puno više podataka ako zaključi da bi se radno vrijeme trebalo ažurirati. Sagledat će informacije sa službene stranice i čak pogledati na slike u Street Viewu. Google kaže da također provjerava stanje sa pravim ljudima, uključujući korisnike Google Mapsa i čak kontaktira vlasnike lokala kako bi potvrdio analizu umjetne inteligencije.

Glasnogovornica Googlea Genevieve Park Vergeu je rekla da će Google 'mijenjati radno vrijeme samo kad je u to apsolutno siguran'. Ako umjetna inteligencija misli da je radno vrijeme netočno, a oko toga nije sigurna, ubacit će podsjetnik o potencijalnoj promjeni radnog vremena.

Premda Googleovo oslanjanje na umjetnu inteligenciju nije ništa novo, zanimljivo je vidjeti koliko odvojenih mehanizama pomažu pri donošenju zaključaka.

Sve od računalne vizije, preko prepoznavanja uzoraka u lokacijskim trendovima do analize podataka o sličnim lokacijama (što uključuje otkrivanje tih sličnih lokacija) - samo da bi se potiho otkrile promjene u radnom vremenu dućana i ažurirale točne informacije na njihovim profilima.