CBIT 2014

Novi Samsungovi NFC printeri spremni za ispis iz oblaka

12.03.2014 u 11:44

Bionic
Reading

Samsung je na sajmu CeBIT predstavio nove serije pisača NFC. Mogu se bežično povezivati s kompatibilnim uređajima, a podržavaju i novu uslugu Cloud Print

Laserski pisač u boji Xpress C1860 i jednobojni laserski pisač Xpress M2885 namijenjeni su kućnim uredima te malim i srednje velikim tvrtkama s potrebama za velikom količinom ispisa te povećanim zahtjevima za kompatibilnošću s nizom IT uređaja.


Oba uređaja podržavaju Samsungovu uslugu Cloud Print, također predstavljenu tijekom CeBIT-a. Serija Xpress C1860 sastoji se od laserskog pisača u boji C1810W i višenamjenskog pisača C1860FW koji nudi mogućnosti ispisa, kopiranja, skeniranja te slanja faks poruka.

Xpress M2885 seriju čini jednobojni laserski pisač M2835DW i višenamjenski pisač M2885FW koji nudi korisnicima usluge ispisa, kopiranja, skeniranja i faksiranja.

Ovi pisači omogućavaju mobilni ispis za male i srednje velike tvrtke s brzinama ispisa od 28
A4 u minuti za jednobojne laserske pisače te 18 stranica A4 u minuti kod laserskih pisača u boji.

Xpress C1860 pokreću dva procesora - glavni takta 533 te pomoćni takta 150 MHz, uz 256 megabajta radne memorije, čiji se kapacitet može udvostručiti. Istovremeno, Xpress M2885 ima procesor od 600 MHz i 128 MB radne memorije.

Samsung je dodao funkcionalnost Easy Print Management za mobilne uređaje, koja je do sada bila rezervirana isključivo za osobna računala.

Obje serije posjeduju tehnologije NFC i Wi-Fi Direct koje omogućavaju ispis dokumenata, slika te feedova s društvenih mreža, povezivanjem njihovih pametnih telefona i pisača.

Možete i slati skenirane dokumente izravno sa svog višenamjenskog pisača na pametne telefone, bez prethodnog slanja dokumenata korištenjem elektroničke pošte ili osobnog računala.

Nove serije pisača bit će dostupne od travnja u Europi, a aplikaciju Samsung Mobile Print moguće je već sada preuzeti besplatno na servisima Google Play Store i Apple App Store.

Samsung je ovako predstavio Cloud Print na CeBIT-u


Usluga Cloud Print namijenjena je malim i srednje velikim tvrtkama. Odlikuje se naprednom sigurnošću, kompatibilnom sa Samsungovom platformom Knox, a nudi mobilni ispis u računalnom oblaku.

Sastoji se od aplikacije Cloud Print te širokog izbora pisača NFC, koji su jednostavniji i sigurniji za korištenje. Korisnicima mobilnog ispisa koji ne posjeduju uređaje s Knoxom omogućava sigurnost podataka zahvaljujući podatkovnoj enkripciji. Također, zahvaljujući funkcionalnosti NFC, možete birati s kojeg pisača i u kojem trenutku želite otisnuti svoje dokumente te povezati pametni telefon sa 20 pisača.

Možete automatski registrirati druge korisnike za dijeljenje dokumenata za ispis korištenjem brojeva pohranjenih na njihovim pametnim telefonima.

Aplikacija Cloud Print za Android bit će dostupna za besplatno preuzimanje sa servisa Google Play i Samsung Apps u lipnju, a verzija za iOS bit će raspoloživa u drugoj polovici ove godine.