središte okupljanja

Nova era televizije uz najnoviju liniju Samsung QLED TV prijemnika

01.06.2018 u 09:20

  • +4

Samsung QLED TV prijemnik

Izvor: Samsung / Autor: Promo

Bionic
Reading

Unatoč razvoju tehnologije što podrazumijeva razvoj mobilnih uređaja i svijet zabave, TV prijemnik je obitelji i prijateljima nerijetko još uvijek središte okupljanja

Srce je zabave uz koje možete nadoknaditi propuštenu vijest, pratiti i navijati za omiljeni sportski klub, uživati u omiljenoj seriji ili filmu. Na kraju napornog dana najljepše se opustiti pred TV prijemnikom vrhunske kvalitete slike i zvuka te elegantnog dizajna.

TV prijemnici nisu što su nekada bili. Danas predstavljaju nevjerojatna dizajnerska rješenja s vrhunskim tehnološkim performansama.

Najnovije Samsung QLED TV prijemnike, osim besprijekornog dizajna karakteriziraju značajke inteligentnog ekrana koje svakom korisniku omogućuju besprijekorno uživanje u TV sadržaju.

Linija novih QLED TV prijemnika tvrtke Samsung svakodnevno pruža neočekivane i nevjerojatne trenutke, bilo da je riječ o najboljoj kvaliteti slike do sada, pa sve do intuitivnih pametnih značajki i prekrasnog dizajna kojim se možete ponositi. Najnoviji QLED TV prijemnici dolaze u nekoliko modela što ravnog što zakrivljenog ekrana te u različitim dijagonalama/veličinama (Q9F, Q8C, Q8F, Q7F i Q6F).

Quantum dot i HDR10+

Zahvaljujući revolucionarnoj Quantum dot tehnologiji tvrtke Samsung, dodavanjem svjetla sada možete uživati u milijardu boja sa 100 postotnim volumenom, zbog čega ćete vidjeti apsolutno bistro svaki potez omiljenog junaka serijala, ili sadržaja koji pratite. Osim toga QLED TV prijemnici dolaze s HDR-om koji je nastao spajanjem Samsungovog stručnog znanja i HDR10+ tehnologije te pruža širi raspon svjetline i kontrasta kojim su oživljene sve nijanse slika. Nema Burn-in efekta

Nadalje, QLED TV prijemnici tvrtke Samsung izrađeni su od anorganskih materijala koji omogućuju kontinuirano i dugogodišnje prikazivanje slika jarkih i živahnih boja, bez Burn-in efekta ili pojava „dvostruke slike” koja nastaje kao posljedica gledanja jedne identične slike ili prizora tijekom duljeg razdoblja

Zahvaljujući još dubljim nijansama crne boje potpuno je nevažno kakvo je osvjetljenje u prostoriji u kojoj gledate svoj omiljeni film na Samsung QLED TV prijemniku jer će svaka akcija biti savršeno vidljiva i jasna, naglašavajući baš svaki detalj.

Prilikom dizajniranja nove linije QLED TV prijemnika, Samsung se vodio filozofijom da je potrebno ukloniti sve što bi gledateljima moglo ometati pažnju. Nema više uobičajenih i najvećih smetnji, kao što su zapetljani kabeli. Sada je moguće povezati sve uređaje na jednome mjestu. One Connect uređaj povezuje sve kabele, a korištenjem samo jednog daljinskog upravljača i izdavanjem glasovnih naredbi TV prijemniku još je lakše odabrati seriju u kojoj gledatelji žele uživati.

Gotovo nevidljiva povezivost za savršeno uživanje i Ambient Mode

S nekoliko značajki osmišljenih kako bi olakšale svakodnevni život korisnika, Samsungova linija QLED TV prijemnika za 2018. godinu pruža više no što su TV prijemnici ikada mogli. Zahvaljujući novoj One Invisible Connection mogućnosti, postoji jedan kabel između TV prijemnika, vanjskih uređaja i strujne veze, kojim se prenose podaci i struja, a pritom sve izgleda besprijekorno. Riječ je o prvom kabelu u TV industriji koji može prenositi AV podatke visokog kapaciteta brzinom svjetlosti te istovremeno prenositi struju. Kabel je napravljen pomoću Teflona koji je otporan na visoke temperature i poznat je u industriji zbog svoje postojanosti. Opremljen je izolacijskim sustavom koji zaustavlja električnu struju slučaju da je kabel presječen, a sve kako bi se korisnicima osigurao mir te dugovječnost proizvoda.

Besprijekoran izgled nove linije TV prijemnika upotpunjen je Ambient Modeom koji pruža dodatnu vrijednost čak i kada TV prijemnik nije u uporabi. S mnoštvom, na zaslonu dostupnih informacija kao što su informacije o prometu, vremenu, vijesti, Ambient Mode uporabu TV prijemnika čini opsežnijom jer ga stvara informacijskim središtem doma. Uz to, upravo zahvaljujući Ambient Modeu korisnik ima mogućnost pretvoriti svoju dnevnu sobu u fotogaleriju ili uživati u glazbi jednostavnom reprodukcijom izdavanjem glasovne naredbe ili korištenjem mobilnog telefona spojenog preko Bluetootha. Osim toga, Ambient Mode prepoznaje boju ili uzorak zida na kojem je montiran TV prijemnik te ima mogućnost stapanja s unutarnjim dekorom kako bi se stvorio elegantan, naizgled proziran zaslon - kada ne gledaju TV prijemnik korisnici više neće vidjeti jednostavan crni zaslon. Osim unutarnjeg dekora, Ambient Mode prepoznaje i kada je osoba u prostoriji povezujući se mobilnim signalom kako bi pokrenula sadržaj na zaslonu i isključuje se kada osoba napusti prostoriju.

Za kompletnu uslugu – aplikacija SmartThings

Za povezivanje s ostalim pametnim uređajima tu je aplikacija SmartThings. Ona će pomoći u nesmetanom povezivanju s nizom pametnih uređaja i kućanskih aparata, od perilice rublja do mobilnih telefona, čime je intuitivno moguće preuzeti potpunu kontrolu unutar doma, ali i izvan njega. Sadržaj s mobilnog telefona jednostavno je pokretom prsta prebaciti na veći ekran televizora, a isto tako moguće je, primjerice, prikazati status ciklusa perilice rublja, pa će QLED TV prikazati obavijest kada je rublje tako da ne morate ustajati da biste provjerili status perilice.

Najnoviji Samsung QLED TV prijemnici su fokusirani na rješavanje triju najčešćih „bolnih točaka“ korisnika, zahvaljujući rješenjima nazvanim Q Picture, Q Smart i Q Style. Uz fantastičan dizajn, pametne značajke i kvalitetu slike, Samsung uistinu uvodi gledatelje u novu eru televizije.

Kako bi korisnicima pružio dodatnu sigurnost i pokazao koliko cijeni njihovu vjernost Samsung je osigurao produženo petogodišnje jamstvo na odabrane UHD i QLED modele TV prijemnika iz 2017. i 2018. godine (M i N serija) u periodu od 1. svibnja 2018., pa sve do 30. lipnja 2018.