AMG E 43 4MATIC

Nova E-klasa stiže i u opakijem AMG ruhu

16.03.2016 u 08:30

  • +6

'Mercedes-AMG E 43 4MATIC'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes

Bionic
Reading

Nije trebalo mnogo vremena da se nakon premijere nove E-klase iz Mercedesa otkrije i njeno opako Mercedes-AMG izdanje. E 43 4MATIC s 3,0-litrenim V6 motorom uz dva turbopunjača tako će po dostupnosti u rujnu ove godine postati najsnažnijom izvedbom ove limuzine

Spomenuti šesterocilindraš razvijat će 401KS, a uparen s 9G-TRONIC automatskim prijenosom brzina posebno dorađenim za performanse do stotke će E 43 dovesti za svega 4,6 sekundi. Mercedes-AMG izdanje E-klase tako je snažnije za 34KS, uz maksimalni okretni moment od 520Nm dostupan već pri 2.500 okretaja u minuti. Maksimalna brzina ove opake izvedbe elektronički je ograničena na 250km/h.

Naravno, kad je Mercedes-AMG u pitanju, pored dorade performansi ima tu i dizajnerskih detalja - iako je opći oblik vozila pomalo suzdržanog karaktera. Baš kao kod modela Mercedes-AMG C43, iz prve se možda teško može naslutjeti kako je riječ o najsnažnijoj izvedbi vozila, no pogled na detalje već govori nešto drugo.


S prednje strane tu su tri velika otvora za zrak, AMG oznake, posebno izvedeni naplatci te ispušni sustav. Unutrašnjost pak krasi ekskluzivna oprema - sjedišta, šavovi, trkaće papučice, crveni pojasi, samo su dio priče da je riječ o AMG inačici.

Krajem mjeseca vozilo će se pojaviti na sajmu New York International Auto Show, a u prodaji će se naći od rujna ove godine.