DOBRA STARA VREMENA

Nostalgičari, pažnja: Uskoro nam stiže minijaturni PlayStation Classic

19.09.2018 u 14:13

Bionic
Reading

Mini verzija super-popularne konzole na tržište stiže s dvadeset ugrađenih igara, a obožavatelji će je moći kupiti početkom prosinca

Retro konzola PlayStation Classic izlazi ovog prosinca, a dolazi sa 20 ugrađenih igara koje su 'definirale generaciju' po cijeni od 99.99 eura. Veličina konzole je 45 posto manja od izvornika te koristi virtualnu memoriju za spremanje pozicija. U paketu će kupci dobiti konzolu i dva vjerno prenesena kontrolera iz ere PS1, s time da će se 'retro-plejka' na TV ipak spajati putem HDMI kabela.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Ništa od CD-a

Konzola neće koristiti optičke medije i na nju neće biti moguće instalirati dodatne igre. Izgled konzole bit će identičan originalu, s time da će, kao što smo naglasili, biti manja. Pritisak na tipku za otvaranje poklopca promijenit će aktivnu igru, dok će ih 'reset' gasiti.

Sony još izbacio cjeloviti popis igara koje ćemo dobiti s konzolom, no za sad znamo da će među njima biti Final Fantasy VII, Ridge Racer Type 4, Jumping Flash i Wild Arms.

Ostatak naslova bit će objavljen putem službenog PlayStation bloga. PlayStation Classic u dućane stiže 3. prosinca 2018.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju