GOLICANJE MAŠTE

Nokijina budućnost opet uključuje pametne telefone?

23.01.2016 u 07:56

Bionic
Reading

Nokia tehnički nije proizvela pametni telefon već kakvih dvije godine, otkako su prodali odjel za mobilne uređaj Microsoftu. U novom promo filmiću Finci su odlučili podijeliti svoju viziju kompanije, a čini se kako se u njoj nalaze i...mobiteli

U video materijalu objavljenom na službenoj YouTube stranici Nokije moguće je vidjeti čak tri mobitela bez oznaka (na samom koncu videa). Naravno, veliko je pitanje je li uistinu riječ o nekim novitetima ili tek marketinški ubačenom materijalu koji nije posebno vezan uz planove bivšeg mobilnog diva.

Neki smatraju kako je uređaj iz screenshota u tekstu zapravo Android prototip modela Nokia C1 iz glasina koje kolaju već duže vremena. Druga dva uređaja pak podsjećaju na nešto iz linije Asha i na Panasonicov pametni telefon iz linije Lumix.


Period ekskluzivnosti korištenja imena Nokia za Microsoft istječe u posljednjem kvartalu 2016. godine, a još lani su Finci rekli kako traže partnere za nove poslovne pokušaje u svijetu pametnih telefona. Ime će im uskoro opet biti dostupno, a pitanje je tek je li uistinu planirana i proizvodnja hardvera.

Nokijina vizija opet uključuje pametne telefone?