TEHNO SAVJETI

Nikada nemojte zaboraviti svoju lozinku na iPhoneu ili...

02.11.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Glavna prednost Appleovog pametnog telefona njegova je zaštita. U slučaju da zaboravite zaporku i nekoliko puta upišete onu pogrešnu, uređaj će vas jednostavno blokirati. Nasreću, postoji način kako ga otključati

Ako se vaš iPhone zaključa, a ne sjećate se lozinke, pred sobom imate dosta velik problem. Prije nego što pribjegnemo esktremnim mjerama povratka vašeg telefona pod vašu kontrolu, predlažemo da se sjetite lozinke na malo drukčiji način. Naime, iPhone korisnicima daje puno širi spektar znakova od numeričkih tipki. Postoji šansa da vaša lozinka ima više od četiri znaka ili da čak koristi slova. Vodite također računa o tome da nakon šest pokušaja telefon ostaje zaključan i blokiran, upozorava Makeuseof.

Evo nekoliko načina kako osposobiti vaš donedavno blokirani iPhone.

Izbrišite sve pomoću iTunesa

Ako ste donedavno sinkronizirali svoje podatke s iTunesima, uvijek na telefon možete vratiti nedavno ažuriranu 'sliku' sustava. Evo kako izbrisati vaš telefon putem iTunesa.

  • Spojite iPhone s računalom na kojem se nalazi sigurnosna kopija sustava (backup)
  • Otvorite iTunes. Ako vam aplikacija omogući pristup uređaju bez lozinke, nastavite s procedurom. Ako vas pita za lozinku, pokušajte telefon spojiti s nekim drugim uređajem gdje imate sigurnosnu kopiju sustava. Ako nikad niste sinkronizirali iPhone s računalom, ovu metodu možete elegantno preskočiti. U tom slučaju samo pijeđite na odlomak koji se bavi 'recovery modeom'.
  • Ako vas Apple nije pitao za lozinku, pričekajte da iTunes sinkronizira vaš uređaj.
  • Kada sinkronizacija završi, kliknite na Restore iPhone i nakon toga pričekajte da program vrati uređaj na 'raniji datum'.
  • Kada se ponovno instalira operativni sustav, tapnite na 'Restore from iTunes backup'. 
  • Izaberite poslijednju spremljenu sliku sustava.

Izbrišite svoj iPhone putem iClouda

Ako svoj uređaj sinkronizirate putem iClouda, a ne iTunesa a uključena vam je značajka Find My iPhone, uvijek možete izbrisati telefon putem iClouda. Ovu metodu također možete koristiti ako nemate pristup uređaju. Vodite, doduše, računa o tome da vaš uređaj mora biti spojen na Wi-Fi ili mobilni internet. 

U slučaju da je telefon spojen na mrežu, moguće ga je izbrisati putem iClouda. Evo kako to učiniti.

  • Otvorite značajku iCloud i logirajte se uz pomoć vašeg Apple ID-a.
  • Kliknite na All Devices na vrhu ekrana i izaberite iPhone
  • Kliknite na Erase iPhone

Svi podaci na vašem uređaju nakon ovoga bi trebali biti izbrisani, što znači da ćete ponovnim pokretanjem uređaja moći vratiti spremljenu sliku sustava nakon što uređaj aktivirate kao 'novi'. Nakon ovoga konačno možete postaviti potpuno novu lozinku.

Izbrišite svoj iPhone pomoću Recovery Moda

Ako nikad niste sinkronizirali iPhone s iCloudom niti iTunesima, ostaje vam nemila opcija brisanja čitavog uređaja. Na ovaj ćete način izbrisati sve podatke na smartfonu i aktivirati ga kao novog. Evo kako to učiniti.

Prvo spojite uređaj na računalo i otvorite iTunes. Kombinacija tipki za aktivaciju recovery modea zavisi o modelu. Na iPhoneu 8 i iPhoneu 8 plus morate brzo stisnuti i otpustiti tipku za pojačavanje zvuka. Nakon toga opet brzo stisnite i otpustite tipku za stišavanje. Konačno, pritisnite bočni gumb za gašenje sve dok ne vidite ekran za recovery mode.

Na iPhoneu 7 i iPhoneu 7 Plus morate ćete pritisnuti i držati tipke za stišavanje i paljenje uređaja sve dok ne ugledate ekran za recovery mode.

Na iPhoneu 6 ili prijašnjim modelima, iPadu ili iPodu touch pritisnut ćete home gumb i gumb za paljenje u isto vrijeme. Držite ih dok ne vidite ekran za recovery mode.

Nakon što uđete u recovery mode, iTunes će vam ponuditi opciju da restaurirate svoj uređaj. 

Appleova aplikacija će nakon ovoga izbrisati sve podatke i na uređaj instalirati operativni sustav. Procedura traje oko 15 minuta nakon čega će uređaj biti u cijelosti izbrisan.

  • +3
Ne sviđa vam se novi iPhone? Ovo su najbolje alternative! Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei