NOVI SMARTFON

Nova Nokia 2 napravljena je da štedi bateriju

31.10.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Nokia 2 stiže s predinstaliranim Android Nougatom i Android Oreom uz zajamčene nadogradnje svakog mjeseca

HMD Global, dom telefona Nokia, danas je predstavio pametni telefon Nokia 2. Proizvođač je tijekom službene prezentacije istaknuo glavnu značajku novog uređaja - bateriju koja traje dva dana. Uređaj pogoni Qualcomm Snapdragon procesor, a opremljen je zaslonom dijagonale od 5 inča. Nokiju 2 pokreće Android OS.

Juho Sarvikas, direktor proizvodnje u HMD-u Global, izjavio je: 'Stalno se oslanjamo na svoje mobitele i mnogi od nas podsvjesno štede bateriju kada su vani i u pokretu kako bi im ona potrajala cijeli dan. Ne mislimo da je rješenje u tome da manje koristite svoj mobitel i zato smo kreirali pametni telefon koji nastavlja raditi i onda kada drugi uređaji zatrebaju pauzu.'

Sarvikas nastavlja: 'S Nokijom 2 htjeli smo povezati jedinstveno Android iskustvo koje smo dosad isporučivali s dugotrajnom baterijom koju brojni fanovi povezuju i očekuju od svojih Nokia mobitela. Kako bismo to ostvarili, svaka komponenta Nokije 2 – od zaslona i baterije, do čipseta i dizajna sistema – dizajnirana je tako da količinu potrebne energije koju crpi iz goleme baterije svede na minimum kako biste dobili dugotrajni mobitel u koji se možete pouzdati.'

Okvir Nokije 2 izrađen je od aluminija, a pozadinu štiti Corning Gorilla glass 3 dopunjen s oblikovanim polikarbonatima.

 

Tehničke značajke

Uređaj struju crpi iz baterije kapaciteta 4100 mAh, a sve iscrtava na LTPS LCD HD zaslonu od 5 inča. Stražnja kamera od 8MP korsiti automatsko otkrivanje scena i auto fokus. Nokia pametni telefoni pružaju ažurirano Android iskustvo uz značajke poput Google Assistanta, ali bez predinstalacija ili skinova. Nokia 2 stiže s predinstaliranim Android Nougatom i Android Oreom uz zajamčene nadogradnje svakog mjeseca.

Dostupnost i cijena

Nokia 2 bit će dostupna u Pewter/Black, Pewter/White i Copper/Black, uz prosječnu globalnu maloprodajnu cijenu od 99 eura.