DIGITALNA TRGOVINA

Nikad bolji mobilni shopping za Black Friday, srušen rekord prodaje

28.11.2016 u 10:56

Bionic
Reading

Korisnici pametnih telefona i tablet računala po prvi put su potrošili više od milijarde dolara tijekom prvog dana predblagdanske sezone kupovanja

Prema podacima koje su prikupili i obradili u Adobeu, smartfoni i tablet računala donijela su trgovcima u Sjedinjenim Državama 1,2 milijarde dolara tijekom Crnog petka (Black Friday), čime je prodaja putem tih uređaja prvi put premašila granicu od milijarde dolara.

Još uvijek drže manjinski udio ukupne prodaje (36 posto od 3,34 milijarde dolara), ali do tog su rezultata došli dojmljivim povećanjem od 33 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Mobitelaši i tabletaši su nadmašili vlasnike PC-ja po broju pregleda, prikupivši 55 posto posjeta. Najviše se kupovalo iPade, Samsungove 4K televizore, MacBookove (naročito 13-inčni Air), LG-jeve televizore i Xbox One.

Dobri rezultati vjerojatno su dijelom posljedica i poticaja. Amazon, Target i Walmart su ponudili pogodnosti za kupovinu putem mobitela, kao što su ekskluzivni popusti i rani pristup. No, čini se kako si trgovci više ne mogu priuštiti luksuz ignoriranja mobilnih uređaja kao bitnog dijela digitalne trgovine

Više:Engadget